Jaki udari vjetra prekinuli trajektne linije

Vijesti 10. velj 201607:34 > 09:56
Luka Stanzl/PIXSELL

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, u gorju susnježicom i snijegom, a susnježice i snijega može nakratko biti i u nizinama. Oborina na Jadranu i u područjima uz Jadran mjestimice obilnija, izvijestio je u srijedu ujutro Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ).

Prema kraju dana očekuje se slabljenje i prestanak oborina, a u noći i postupno razvedravanje. U unutrašnjosti umjeren i jak, na udare povremeno olujan jugozapadnjak, na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar, okrenut će na umjeren i jak, ponegdje i olujan sjeverozapadnjak i zapadnjak. Prijepodne temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 stupnjeva Celzijusovih, zatim postupno hladnije.

HAK: Između Kikovice i Delnica obilazak zbog olujnog vjetra

Zbog olujnog vjetra, autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera, otvorena je samo za osobna vozila, a obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Zbog radova na sanaciji mjesta odrona na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, iza vijadukta Bukovo (od 64. do 66. km), u smjeru Rijeke vozi se usporeno, jednim trakom. Mokri su i skliski kolnici mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i dijelu Dalmacije.

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 između vijadukta Krajine i čvora Otočac, čvora Gospić i tunela Sveti Rok, između čvorova Skradin i Karamatići te na A10 Čarapine-Ploče. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić mjestimice pada solika. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
Zbog prometne nezgode na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, kod čvora Oštrovica u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, usporeno.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno. Trajekt na liniji Valbiska-Merag kreće s plovidbom od 06,30 sati.

U prekidu su: katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula- Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Novalja-Rab- Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar; zatim brodska Mali Lošinj-Unije-Susak, pa trajektne linije: Stinica-Mišnjak i Sućuraj-Drvenik. Trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi samo osobna vozila i teretna do 4 tone nosivosti.
Do 18. travnja zbog radova na trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk) – Lopar (otok Rab).

Do 24. veljače do 16 sati zatvoren je Granični prijelaz Požane, zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga. Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja. Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji. Granični prijelaz Harmica, sa Slovenijom, otvoren je za vozila do 7,5 t.

Jaki udari vjetra prekinuli trajektne linije

Zbog jakih udara vjetra na otvorenom moru u srijedu su u prekidu trajekne linije Split-Vis, Split-Stari Grad (Hvar) i Vela Luka-Lastovo, doznaje se od koordinatora Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Ante Mrvice.

Također su u prekidu i sve katamaranske linije na splitskom plovnom području, rekao je Mrvica za Hinu.
Po njegovim riječima, u poslijepodnevnim satima očekuje se smirivanje vremenskih neprilika, odnosno slabljenje vjetra na otvorenom moru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.