Otac nestale Anne Cecile za N1: Molimo vas, pomozite nam!

Vijesti 24. stu 201408:05 > 08:08
Michel Pinel

Emisija Novi dan N1 televizije uključila se akciju potrage za nestalom francuskom državljankom Ane Cecil Pinel (23). Pomozite i vi ukoliko imate bilo kakvu informaciju koja bi mogla dovesti do novog traga u potrazi.

Policijski službenik za potrage u Ravnateljstvu policije RH Denis Pavelić kazao je, gostujući u Novom danu kod Tihomira Ladišića, da policija poduzima sve daljnje mjere potrage za Anne Cecile.

“Konkretna saznanja o nestanku su prijavljena 22. srpnja i od tada policija operativno počinje tragati za gospođom Pinel. Zadnji trag je kada smo pronašli osobne predmete i stvari nestale osobe, ali ,nažalost, još ne možemo doći do traga gdje bi se nestala osoba mogla nalaziti”, kazao je Pavelić.

U emisiju N1 televizije se putem Skypea iz Lyona javio otac nestale djevojke Michel Pinel.

“Danas vam mogu reći da smo već četvrti mjesec u potrazi za Anne Cecile, nemamo puno informacija. Imamo na uvid samo neke službene dokumente koje smo dobili i do danas nemamo puno toga što smo službeno zaprimili.

Htjeli bismo da francuski istražitelji rade zajedno s hrvatskim kolegama kako bi se mogao iskoristiti maksimum prikupljenih informacija. Mi smo pokušali biti pristutni u svim važnim gradovima Europe kako bi prikupili sve važnije informacije.

Tijekom ova četiri grozna mjeseca za nas mi vjerujemo hrvatska policija radi sve što može, ali do danas mi nismo dobili nikakve vjerodostojne informacije i mi smo pisali i našem predsjedniku republike, mi  smo pisali i drugim institucijama, ali bez velikog uspjeha u Francuskoj.

Što se tiče rada policije moramo nažalost reći da imamo malo poznatih informacija o rezultatima njihovog rada”, kazao je gospodin Pinel.

Na upit vjeruje li da je njegova kći još uvijek živa, kazao je kako obitelji ostaje samo nada.

“Danas imamo samo nadu da je to moguće, ali nakon četiri mjeseca mi se samo možemo nadati da je ona još uvijek u Hrvatskoj”, kazao je.

Policija suosjeća s boli roditelja

Pavelić je u ime MUP-a kazao da suosjeća s boli oca nestale Anne te je dodao da je policija poduzela sve radnje kako bi se djevojka pronašla. Na terenu je angažirano više od 200 osoba i iskorištena je najbolja tehnološka oprema kako bi se djevojka što prije pronašla.

“Angažirano je veliko ljudstvo, ali to, nažalost, nije polučilo rezultat. Ovaj slučaj nije završen, policija i dalje prikuplja informacije s ciljem prnalaska nestale osobe”, kazao je Pavelić.

N1

Otac nestale Anne: Ako nešto znate, javite se!

“Očekujem od hrvatskog naroda, od svih koji mogu dati svjedočanstvo da to učine. Na sam dan nestanka, 21. srpnja, svi oni koji nešto znaju, molim vas javite! Imamo samo neke objektivne materijalne dokaze, no nadamo se da će se još nešto što će biti važno otkriti.

Vi znate da je Anne imala problema sa sluhom i možemo se samo nadati da ćemo dobiti neku dobru i pozitivnu informaciju. Jedino što možemo moliti sve vas jest da pomognete koliko možete i da nam javite bilo koju informaciju”, pozvao je shrvani otac.

5. prosinca u Lyonu će se održati skup potpore potrazi za Anne Cecile. Kako je kazao njezin otac, francuska javnost aktivno se uključila u pokret potrage i potpore pronalasku Anne Cecile, posebno na internetu.

Pomozite u potrazi!

Anne-Cecile Pinel ima kestenjastu kosu i velike zelene oči, visoka je 168 centimetara i sitnije je tjelesne građe.

Na lijevom boku ima tetovažu u obliku molekula. Njezino lice puno je madeža, a zbog poteškoća sa sluhom na oba uha nosi slušni aparat.

Ekipa Novog dana poziva sve čitatelje i gledatelje da pomognu u potrazi za nestalom francuskom državljankom.

Podijelite članak na društvenim mrežama, šaljite nam informacije, pomozite roditeljima da pronađu svoju nestalu kćer.

Javite nam se i putem naših Facebook i Twitter kanala.

Michel Pinel

Denis Pavelić kazao je da je samo tijekom ove godine u Nacionalnu evidenciju nestalih osoba prijavljeno 2.056 nestanaka, a u ovom trenutku u evidenciji nestalih osoba nalazi se ukupno 2.476 osoba.