Šustar poziva "šatorašice" da budu dosljedne

Vijesti 02. lip 201616:35 > 16:43
Srednja.hr

Ministar obrazovanja Predrag Šustar je upitan kada će ići stipendije, budući da su studentice digle šator ispred njegovog ministarstva.

“Koliko mi je poznato, sve je odavno raziješeno. Ukoliko postoji bilo kakav problem, treba razgovarati. Razumijem da se ide u šator i da se šalje protest, ja sam bio mlad i to sam radio, ne doduše kroz šatore, ali neka se jave u ministarstvo i ako postoji greška s naše strane, mi ćemo je ispraviti, iako ja vjerujem da ne postoji”, kazao je Šustar.

Na potpitanje o tome je li točno da ih nitko nije htio primiti u Ministarstvu, kao što studentice tvrde, Šustar navodi da će osobno provjeriti u čemu je problem “ukoliko smo negdje zaribali i ponovno ću se ispričati, ali sumnjam”.

“Isto je bilo i prošle godine pa se nitko nije bunio i dizao šatore. Dakle, ili budimo konzistentni, to je prvo, a drugo – ono što bih svakako trebao napraviti, to je do ove, a ne prethodne Vlade, da se veže dodjela stipendija posebno one sa slabijim socioekonomskim stanjem za početak akademske godine”, kazao je Šustar.

To bi trebalo doći na red čim prije, “kad utvrdimo kada je realno da očekivati isplatu stipendija.”

“Bit će puno, puno ranije nego prijašnjih godina”, kazao je Šustar.

Podsjetimo, tri brucošice od sinoć kampiraju ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta sve dok ministar Predrag Šustar ne izradi nacrt dodjele državnih stipendija za 2016./2017. godinu.