Kako će se poštivati kolektivni ugovor oko božićnica?

Vijesti 28. lip 201609:26 > 09:30
N1

Hrvatski zavod za zapošljavanje u petak je objavio obavijest o privremenom ukidanju mjera aktivne politike zapošljavanja. Tu je odluku za Novi dan komentirao bivši ministar rada Mirando Mrsić, koji je te mjere i uveo.

“Mjera je praktički obustavljena. Mi smo na raspravi Sabora o proračunu govorili da za tu stavku 210 milijuna kuna nije dovoljno i da će nedostajati sredstva što se i dogodilo. Upozoravali smo da su naši kriteriji puno širi od Europskog socijalnog fonda i da će to donijeti do toga da mladi neće moći pristupiti mjeri. Upozoravali smo na to, nije nas se slušalo i pokazalo se vrlo jasno da nema novaca. Mjera će se suziti na jedan uski krug što znači potpuno obustavljanje u budućnosti”, kazao je Mrsić te je kritizirao rad svoje nasljednice Nade Šikić.

“Stanje u Ministarstvu je kaotično. Umjesto da se mjere nastave i unaprijede ide se time da se ukidaju, da se smanjuju sredstva. Bilo je i dosta lutanja. Pitanje je kako će se poštivati kolektivni ugovor oko božićnica i regresa jer je još ministar Zdravko Marić najavio da tog novca nema. Tu bi moglo doći i do novih tužbi. Očito se radi o nepoznavanju resora i općem kaosu. Socijalni dijalog uopće nije postojao. To je resor koji zahtjevan i tiče se skoro svih građana”, upozorio je Mrsić.

Što je sve Mirando Mrsić rekao u Novom danu možete pročitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.