PolitikoN1 GO kreće u podne: Jednog ćete naći kod fontana!

Vijesti 16. kol 201610:11 > 10:14
N1

Kampanja je slučajno počela, ali i novi, zabavni projekt N1 televizije - PolitikoN1 GO - politička varijanta Android igre, po uzoru na popularni Pokemon GO. Predstavila ju je naša web novinarka Sandra Pudja.

“To je besplatna aplikacija, u kojoj će za razliku od Pokemona loviti hrvatske političarke i političare. Aplikacija je zabavna, informativna, a korisnici će sve će o njoj saznati kada je počnu koristiti”, kazala je Pudja.

Korisnici Android uređaja moći će skinuti aplikaciju – točno u podne. Tad će na našem webu hr.n1info.hr, objaviti upute i link za skidanje aplikacije. Postupak je jednostavan – lovite političare na raznim lokacijama koje su vezane za njih.

“Prvo što me svi pitaju jest: ‘Hoću li pronaći Milana Bandića kod fontana?’ Evo, ekskluzivno, prva informacija – jedan je sigurno kod fontana”, kazala je Pudja.

Ubrzo je objasnila i što se događa kada korisnici uoče, recimo, Milana Bandića kod fontana.

“Moći će ga uloviti glasačkom kutijom, ali moći će se i fotografirati s njim. To, dakle, može biti bar super prilika da imate i profilnu fotografiju s nekim političarom”, sugerirala je. No, igrica nije samo igrica.

“Nastojali smo da ne bude samo igrica, već da ima iii informativnu vrijednost za mlađe korisnike. No, vjerujem da će je koristiti sve generacije. Pozivam političare da i sami skinu aplikaciju, jer bi mogli uloviti same sebe. Uz svakog političara će stajati kratak opis,položaj u stranci ili dužnost. To će biti i informativno i zabavno”, navodi ona.

Aplikacija neće biti dostupna samo u Zagrebu, već je riječ o cijelom području Hrvatske. Gdje su i u kojem smjeru treba gledati, upitana je.

“Neke ćete moći pronaći na lokacijama blizu njih, neke blizu medija. Ako niste sigurni i nešto ne znate o političaru, moguće je potražiti podatke o njima recimo na Wikipediji i pronaći što je specifično za njih i to sigurno pomoći u potrazi”, pomaže Pudja.

Nakon svakog “ulova”, igraču raste njegov nivo.

“Svaki deseti ulovljeni od ukupno njih 50, daje vam neki status, pa se tako penjete od običnog, gradskog vijećnika, preko saborskog zastupnika i ministra, a kada ulovite sve onda ste premijer. Na taj način aplikacija doprinosi i političkoj stabilnosti u Hrvatskoj, jer – imat ćemo premijera!”, navodi Pudja.

Tko prvi našoj web redakciji dostavi informaciju da je registrirao svih 50 političara, dobiva posebnu nagradu. Javljati nam se možete i na e-mail, ali i preko posebnog hashtaga. Zato naša kolegica ohrabruje korisnike da nam se jave na #‎PolitikoN1‬, ali i #N1info te [email protected], koji naš web svakodnevno prati, pa će se i objaviti zanimljive fotografije nastale zahvaljujući aplikaciji. Više informacija dostupno je i na Facebook stranici PolitikoN1 GO, na kojoj ćemo objavljivati najbolje sadržaje, sve informacije, fotografije, kao i reakcije korisnika te političara.

“Javite nam se, šaljite nam reakcije i fotografije!”, poručuje ona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.