Stanovnici Gunje poslušali Milanovićev savjet pa tuže državu

Vijesti 19. pro 201408:05 > 08:12
Vlado Kos / CROPIX

Nakon što je premijer Milanović u ponedjeljak pri posjetu županjskoj Posavini razgovoru s mještanima rekao da bi i on tužio državu zbog puknuća nasipa u Rajevu selu, mnogi su se požurili poslušati ga. U samo tri dana udvostručio se broj obitelji koje žele nakandu zbog goleme štete koju je uzrokovala poplava.

Prije tri dana Milanović je tijekom obilaska Gunje tamošnjem stanovništvu rekao kako bi on, da kojim slučajem živi u Gunji i da je puknuo nasip, svakako tužio državu.

Mještani su podnijeli i kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog puknuća nasipa. Uz odštetu traže i ime krivca, pri čemu prstom upiru u Hrvatske vode.

Gotovo sedam mjeseci nakon nezapamćene poplave – Gunja čeka svoj prvi Božić.

Neke od kuća su previše oštećene te se nalaze na popisu za rušenje već tri mjeseca. No, gradnja novih kuća još nije počela, a nema ni informacija kada će se to dogoditi. Gunja je puna nezadovoljnih ljudi.

“Uopće nisam zadovoljna jer ništa nisu počeli, ipak smo mi obitelj s pet članova. Znači sve je potpisano, a nikakav kontak nije ostvaren, ništa nisu došli da rade”, “Ovo je prvi put da čekamo Božić bez doma s troje djece”, “Uh, voda je bila jedno 20-30 centimetara od ovog nivoa koji je pokazan više. Obnova kao obnova, jedva se može reći da je počela jer za ovaj se lokal još nikad nitko nije pojavio”, komentiraju ogorčeni Gunjani.