Marić: Ja sam potpuno čist, to su gnjusne insinuacije

Vijesti 31. ožu 201710:28 > 10:29
N1

Ministar financija Zdravko Marić upitan je hoće li podnijeti ostavku nakon prozivki da je kao osoba zaposlena u financijama Agrokora mora znati za manipulacije s izvješćima.

“Uopće neću ući u komentare o spekulacijama vezanim za izvještaje. U mom djelokrugu nije bila njihova izrada”, kazao je Marić na prozivke oporbe.

“To je u njihovom opisu posla, to su učinili na nekorektan način. Ja odbacujem sve te gnusne i neutemeljene insinuacije”, kazao je.

“Imat ću pravi odgovor na to”, dodaje.

Upitan hoće li podnijeti ostavku.

“U ovom trenutku ne, jer sigurno su to neutemeljene postavke i insinuacije i ne želim dati za pravo onima koji me optužuju. Ja sam potpuno čist i jasan, ali sam otvoren ako netko bude mislio da ne obavljam ovaj posao kako treba”, odgovorio je.

“Na Vladi će se predstaviti intencija zakona, razvoj situacije s Agrkorom pratimo i napravit ćemo najbolje da bi sačuvali financijsku stabilnost”, kazao je o lex Agrokoru.

“Ne bi komentirao kaznenu prijavu protiv uprave Agrokora”, kazao je također.

Oporba traži istragu protiv Marića

U sabornici je zatražena stank zbog stanja u Agrokoru.

“Uživa li ministar Marić povjerenje Mosta nakon što je gospodin Petrov podnio kaznenu prijavu protiv vlasnika Agrokora? Želim to čuti od Mosta”, naveo je Gordan Maras (SDP).

“Gdje je prijava protiv ministra Marića i osoba koje sjede u upravi Hrvatske banke za obnovu i razvoj”, upitao je Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.