"Garantiram da nijedan građanin RH neće vraćati ove dugove"

Vijesti 09. lis 201716:42 > 16:58
N1

Jedna od najvećih bojazni vezana uz lex Agrokor je hoće li građani morati platiti dugove Ivice Todorića. Izvanredni povjerenik Ante Ramljak garantira da neće.

Nakon što je Ramljak izvijestio o revidiranim, konsolidiranim financijskim izvješćima Agrokor grupe i Agrokor d.d. za 2016. godinu, kazavi da je izvanredna uprava angažirala respektabilnu međunarodnu tvrtku specijaliziranu za forenziku, koja će istražiti utvrđene nepravilnosti i istražiti gdje je razlika u novcu stvarno otišla, kazao je i da je danas poduzeo korake predviđene zakonom.

Na novinarski upit potvrdio je da je podnio kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba te kazao da kaznenih prijava protiv čelnih ljudi povezanih društava Agrokora neće biti.

Upitan očekuje li tužbe zbog trgovanja dionicama na burzi temeljem lažiranih financijskih izvješća, Ramljak je kazao kako je siguran da će “biti jako puno civilnih tužbi”.

No, istaknuo je da se operativni rezultati kompanija popravljaju se te poručio da čvrsto vjeruje u donošenje nagodbe. “Banke znaju i kroz povijest otpisivati dugove, ja vam garantiram da niti jedan porezni obveznik neće vraćati ove dugove”, rekao je Ramljak. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.