Gasi se stranica 'Ja sam Marko Grahovac'

Vijesti 23. velj 201511:27 > 11:30
Facebook/screenshot

Administratori će ugasiti stranicu na Facebooku "Ja sam Marko Grahovac" jer, kako navode, nisu željeli da ista ima ikakve veze s politikom.

“Budući da je g. Marko Grahovac u nekoliko medijskih istupa izjavio da će se učlaniti u SDP i kako je cijela priča poprimila politički kontekst, smatramo da ova stranica više nema smisla postojati.

Naša namjera nije bila produbljivati političke sukobe ili pozivati na nasilne prosvjede protiv bilo koga.
Naša namjera je bila dati javnu podršku mladom sugrađaninu kojem su bila prekršena temeljna ustavna prava i koji je ukazivao na najveći problem hrvatske današnjice – nezaposlenost i odlazak mladih iz Hrvatske.

Ovo je bila čista građanska inicijativa koja je, ne svojom krivnjom, postala ispolitizirana.”, poručuju administratori koji su i jučer napisali kako je stranica pokrenuta samo kao reakcija na postupanje policije prema Grahovcu i kršenju njegovih Ustavom zajamčenih prava na miran prosvjed.

Stranica Ja sam Marko Grahovac će se ugasiti 25.02. u 23:59, objavili su administratori.

Podsjetimo, prošloga tjedna, pred dolazak predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u posjet braniteljima u Savskoj, s druge strane Savske ulice, oko podneva pojavio se Grahovac koji je odlučio prosvjedovati protiv nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj. Branitelji su burno reagirali na njegov prosvjed. Masovno su ga vrijeđali i dobacivali mu da je Milanovićev plaćenik.