Kuščević zakon o sukobu interesa nije pokazao radnoj skupini

Vijesti 01. kol 201810:45 > 11:00
N1

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i jedna od članica radne skupine za izradu novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa Nataša Novaković za N1 kaže kako nije ni vidjela prijedlog zakona koji Vlada šalje u javnu raspravu.

Ministar Lovro Kuščević najavio je da će Vlada novi zakon poslati u javnu raspravu, no taj zakon nije vidjela radna skupina koja je na njemu radila. 

“Aposlutno nam je sporno, imali smo vrlo kratki rok da napravimo zakon, tri, četiri dana i mi smo ga predali. Ne znamo što je s našim zakonom, ide li van zakon koji smo mi predložili, ili zakon koje je ministarstvo predložilo. Čak da i ne idu s našim prijedlogom, mi smo to trebali znati”, kaže Novaković. 

Dodaje da je Povjerenstvu koje će provoditi zakon, taj problem iznimno bitan jer ne znaju kakve su promjene i gdje sve ide.

Podsjetimo, Kuščević je prije nekoliko mjeseci najavljivao zakon koji bi zapravo bitno smanjio ovlasti Povjerenstva.

“Ideja ministarstva je bila da se Povjerenstvu ukine većina ovlasti i da se svede na tijelo koje provjerava imovinske kartice. Taj zakon je bio povučen, mi smo napravili novi prijedlog zakona”, objašnjava predsjednica Povjerenstva. 

Komentirala je Kuščevićeve izjave da Vlada piše zakon, Sabor donosi, a Povjerenstvo provodi: “Čemu onda radna skupina, ako smo ga mi već radili, bilo bi korektno da se prijedlog zakona da nama na očitovanje. To bi bilo fajn”

Odgovorila je i na pitanje o aferi Hotmail i upletenosti bivše ministrice gospodarstva Martine Dalić. “Teško je reći kada će se naći na dnevnom redu, teško mi je reći u kojem smjeru ćemo sada dalje, nije za očekivati da će biti u kolovozu i rujnu, dokumentacija je dosta opsežna”, poručila je Novaković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.