Na jesen odluka o početku suđenja Sinovčiću i ostalima

Vijesti 22. kol 201813:18 > 13:19
Dino Stanin/PIXSELL

Pripremno ročište na zagrebačkom Županijskom sudu na kojem se ovoga tjedna trebao odrediti datum početka suđenja zadarskom poduzetniku Reni Sinovčiću odgođeno je do kraja rujna.

Sinovčića od nedavno ne zastupa odvjetnik koji mu je od početka vodio postupak zbog optužbi da je nezakonito “zaradio” u predstečajnoj nagodbi, prvoj koja je zainteresirala i Uskok.

Zadarski odvjetnik Andrej Korljan Hini je potvrdio da je Sinovčiću otkazao punomoć i o tome obavijestio zagrebački sud na kojem se doznaje da je nova odvjetnica zatražila odgodu pripremnog ročišta kako bi se upoznala sa spisom.

Optužnica u tzv. aferi Ribar potvrđena je u studenome prošle godine. Uskok u njoj, osim Sinovčića, tereti bivšeg pročelnika zadarske Porezne uprave Vjekoslava Jurlinu, njegovu nasljednicu Stoju Mučaji, poreznike Željana Pejkovića, Marka Lozančića i Irenu Anić te bivše direktore NK Zadra Novicu Erlića i Dalibora Zebića.

Za razliku od optuženika koji sve poriču, Uskok tvrdi da je u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra izvučeno preko 120 milijuna kuna.

Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala), ali i član Gradskog vijećnika u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

Prije desetak godina bio je svrstavan na popise najbogatijih Hrvata, a nazivalo ga se i “kraljem ribe na Jadranu” te nogometnim sucem s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu. Također mediji su ga dovodili u vezu i s lažiranjem utakmica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.