Pitanje nestalih riješiti u pregovorima o ulasku Srbije u EU

Vijesti 18. stu 201809:34 > 09:47
N1

Obljetnicu pada Vukovara u Točki na tjedan su komentirale novinarka Večernjeg lista Iva Boban i novinarka RTL -a Damira Gregoret.

Novinarke su se složile da danas neće biti nekakvih problema za Andreja Plenkovića koji bi podsjećali na dvije kolone za vrijeme Zorana Milanovića, unatoč skupu u Vukovaru na kojem je gradonačelnik Penava zvao na procesuiranje ratnih zločinaca.

“S tog skupa su poslane neke ozbilje poruke, najviše o neradu institucija. Nakon najave skupa dignute su dvije prijave. Bez funkcioniranja institucija neće Vukovar moći profunkcionirati. Neki ljudi iskorištavaju tu situaciju za dnevnu politiku. Da će danas netko izviždati Plenkovića, ne vjerujem, HDZ uvijek zna primiriti strasti. Imaju odnos s različitim braniteljskim udrugama, ima tu istaknutih HDZ-ovaca. HVIDRA je opstruirala taj prosvjed”, rekla je Iva Boban. 

Novinarka Večernjeg lista se osvrnula i na jučerašnji dolazak Milorada Pupovca u Vukovar i polaganje vijenaca za nevine žrtve. Kaže da Pupovac na tom potezu neće skupiti političke poene te da je to gesta koju treba pozdraviti, a ne spominjati biranje između agresora i žrtvi. 

Boban ističe da rana Vukovara neće zacijeliti dok se ne nađu nestali, a da tu imamo velikih problema s Aleksandrom Vučićem. 

“Kad govorimo o premijerki Brnabić, predsjednica ju je pohvalila da joj se čini kao racionalna osoba, a zatim imamo Anu Brnabić koja negira da se u Srebrenici dogodio genocid”, nadovezala se Damira Gregoret. 

“Srbija izbjegava kooperabilnost oko pitanja nestalih i to ćemo morati riješiti putem pregovora o ulasku u EU”, poručila je Boban

To je jedino logično. Mi smo u EU, možemo im uvjetovati time, iako nije dobro ulaziti u takve situacije, nema drugog izbora”, rekla je Gregoret

Uskoro video…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.