"Ako je netko s nekim u rodu, to ne znači da ne može napredovati"

Vijesti 07. pro 201813:20 > 13:30
N1

Ministar uprave Lovro Kuščević rekao je da na Zakonu o sprečavanju sukoba interesa trenutačno rade resorna ministarstva i da će najvjerojatnije u siječnju u Sabor.

Kuščević je naglasio da će period tzv. ‘hlađenja’ biti između 0-mjeseci 5 godina, s obzirom da on obuhvaća širok spektar dužnosnika- od ministara do onih na lokalnoj razini.

VEZANA VIJEST

Na pitanje koliko će taj “period hlađenja” iznositi za ministre, odgovorio je da to ovisi hoće li se vraćati u firmu s kojom imaju potpisan ogovor, u neku državnu instituciju ili negdje drugdje.

“Bit će različiti modeli za različte dužnosnike”, kazao je Kunčević.

Na pitanje koliko bi taj period iznosio za Marića, ako bi on odlazio iz Vlade prije isteka mandata, odgovorio je: “Ja bih ipak pričekao da Vlada usvoji taj prjedlog”.

Kuščević je komentirao činjenicu da je Ljiljana Orlovac, sestra ministra Marića, imenovana direktoricom Sektora za superviziju osiguranja u Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

“Ukoliko je ona napredovala po pravilima kuće u kojoj ona radi, a ne zato što je ona sestra ministra Marića, onda ne vidim niti jedan problem u tome.

Činjenica da je netko u rodu s nekim, nužno ne znači da taj čovjek ne može raditi i napredovati. Problem bi bio da je Marić nešto zahtijevao i intervenirao, a ja verujem da on to nije radio”, kazao je Kuščević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.