Bandić: Kada budem smio, reći ću zašto sam smijenio Švaljek

Vijesti 12. tra 201515:04 > 15:07
N1

Gradonačelnik je jučer posjetio Svetu Klaru, a na pitanje vraća li se u svoj ured, rekao je: O tome još uvijek ne smijem govoriti

Iščekujući sudsku odluku o tomu može li od ponedjeljka ponovno preuzeti gradonačelničku funkciju, Milan Bandić nastojao je misli preusmjeriti na druge stvari. Nakon što je u četvrtak izišao iz Remetinca, petak, subotu i nedjelju odlučio je provesti među sugrađanima, s kojima je razgovarao o svemu osim o onomu o čemu bi bilo najprimjerenije – gradskim problemima.

– Treba pričekati još malo, znate da ne smijem o tomu govoriti – ponavljao je Bandić na pitanje vraća li se u ponedjeljak ugradonačelnički ured.

– Najteže mi pada što uočavam neke probleme u gradu, a ne smijem intervenirati – dodao je Bandić obilazeći stanovnike u naselju Sveta Klara. Nada se, kazao je, najboljem kako bi nastavio obavljati posao za koji su mu građani dali povjerenje. Kada pak bude smio, ispričat će, kaže, zašto je oduzeo povjerenje Sandri Švaljek te ima li novi šef Holdinga njegovu potporu. Načelno je kazao da je svakog dobrog suradnika držao kao kap vode na dlanu sve dok su mogli surađivati, jer mu za upravljanje gradom i treba dobar kadar, piše Večernji list.

Podsjetimo, izvanraspravno vijeće Županijskog suda odbilo je u petak zahtjev USKOK-a da se Milanu Bandiću odredi istražni zatvor kao i da mu se oduzme jamstvo od 15 milijuna kuna