Obilježava se Međunarodni dan nestalih osoba

Vijesti 29. kol 201921:48 > 21:54
Davor Javorovic/PIXSELL

Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja cjelodnevnim će programom obilježiti Međunarodni dan nestalih osoba.

Program će započeti polaganjem vijenaca i molitvom na Gradskom groblju kod Spomen križa u Vinkovcima.

Obitelji nestalih osoba će svetom misom i prigodnim programom odaslati poruke i apele lokalnoj zajednici, institucijama i cjelokupnom društvu, a od nositelja javnih vlasti očekuju javno iznošenje stavova o procesu rješavanja pitanja nestalih osoba.

Na obilježavanju će biti obitelji nestalih hrvatskih branitelja i civila sa područja Vinkovaca, Vukovara, Osijeka i drugih mjesta diljem Hrvatske.

VEZANE VIJESTI

Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak na sastanku s vodstvom Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja da Vlada kontinuirano radi na rješavanju pitanja nestalih u Domovinskom ratu.

Ministar branitelja Tomo Medved naglasio je kako će Hrvatska nastaviti inzistirati da Srbija dostavi dokumente o lokacijama grobnica.

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja pokušava saznati sudbinu još 1892 osobe nestale u Domovinskom ratu. Na području bivše Jugoslavije traga se za 11.000 nestalih u ratovima 90-ih.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.