Mihalinec: "Članstvo sindikata s oko 99 do 100 posto odbija ponudu Vlade"

Vijesti 14. stu 201909:49 > 09:52
N1

Štrajk u školama ušao je danas u 25. dan. U četvrtak nastave nema u školama u Virovitičko-podravskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, a u u petak se štrajk održava u Bjelovarsko-bilogorskoj i Dubrovačko-neretvanskkoj županiji te u Gradu Zagrebu.

Obrazovni sindikati odbili su u srijedu novu ponudu Vlade za prestanak štrajka. Ocijenili su da je niža od one koja im je dana prošloga tjedna te su poručili da se štrajk nastavlja.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović rekao je da je Vlada sindikatima dala svoju konačnu ponudu, da će u slučaju prihvaćanja sporazuma troškove štrajka snositi do 15. studenoga te je mišljenja da se štrajk treba okončati.

Sindikati: Ponudite prihvatljiva rješenja!

Branimir Mihalinec je u petak kazao da privremeni rezultati referenduma govore da se ponuda Vlade odbija.

“Prema privremenim rezultatima, na referendumskom izjašnjavanju među članovima sindikata s oko 99 do 100 posto se odbija ponuda Vlade. To je poruka Vladi: Sjednite s nama za stol, ponudite prihvatljiva rješenja!”, kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec u četvrtak, dan nakonj što su propali pregovori s Vladom.

“Vlada se nije pomaknula s mjesta, mi smo otvorili vrata za kompromisna rješenja… Štrajk je ušao u 25. dan, nije ugodan ni za koga u Hrvatskoj, Vlada mora preuzeti odgovornost i riješiti to”, kaže Mihalinec.

“Žele nam prodati nebuloznu ideju kao ozbiljnu stvar”, dodaje.