Bauk danas podnosi kaznenu prijavu protiv organizatora karnevala u Imotskom

Vijesti 24. velj 202008:03 > 08:07
Boško Čosić

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk najavio je da će danas policiji podnijeti kaznenu prijavu protiv organizatora karnevalske povorke u Imotskom, a o svemu tome detaljnije će izvijestiti javnost u 11 sati, najavili su iz SDP-a.

Arsen Bauk je u nedjelju navečer najavio podnošenje kaznene prijave protiv organizatora karnevalske povorke zbog kaznenog djela iz članka 325. Kaznenog zakona. Podsjetimo, u nedjelju je u Imotskom spaljena lutka gay para koja drži figuru ‘djeteta’ na kojoj je nalijepljena fotografija SDP-ova saborskog zastupnika Nenad Stazića sa zvijezdom petokrakom na čelu.

VEZANE VIJESTI

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk dat će izjavu za medije ispred policije u Imotskom o aktualnom slučaju govora mržnje usmjerenom na seksualne manjine, priopćili su iz SDP-a.

Na spaljivanje lutke gay para s djetetom reagirao je i zastupnik Bojan Glavašević koji je na Twitteru napisao:

“Mladen i Ivo su više domoljubi, više hrabri i više budućnost Hrvatske od onih koji su spalili njihove likove, lik djeteta kojemu žele dati dom i ono čega se svi ‘palitelji’ zapravo pribojavaju: promjene. A promjena dolazi. U njoj će sreću pronaći Mladen i Ivo, a ne palitelji.”

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović također je reagirala na Twitteru, napisavši: “Ne znam kako ovo može biti zabavno – meni je to nerazumljivo, porazno i tužno. I uči djecu da je mrziti ok. To je neprihvatljivo.”

Oglasila se i bivša premijerka Jadranka Kosor koja je napisala: “Ovi palitelji u Imotskom zapalili bi sve nas koji smo različiti zbog različitih razloga. Oni nemaju milosti prema drugima i drugačijima jer nemaju ni ljubavi ni srca i jer im nije važno kakvi su ljudi. A ministrica i dalje nije nadležna.”

Manifestacija Bakove svečanosti održava se u organizaciji istoimenog kulturno-umjetničkog društva. U Bakovoj povorci Imoćani se maškaraju u razne likove, didove i babe, vile, zle vještice ili anđele.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.