Novi slučaj: Učiteljica 15 godina radila s lažnim diplomama

Vijesti 04. ožu 202009:03 > 09:08
Ilustracija

Učiteljica je suspendirana i protiv nje je koprivnička policija podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Punih 15 godina jedna je žena (43) s lažnim diplomama fakulteta radila u dvije osnovne škole u okolici Koprivnice. Ona je pala u provjerama svih diploma iz sustava koje je lani naložilo Ministarstvo obrazovanja. Ispostavilo se da ima čak dvije krivotvorene diplome zagrebačkih fakulteta, piše Večernji list.

VEZANE VIJESTI

Učiteljica je suspendirana i protiv nje je koprivnička policija podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu. “Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je žena (43) s područja Varaždinske županije od 2005. do 2020. na temelju nevjerodostojnih diploma fakulteta u Zagrebu sklopila ugovore o radu s dvije osnovne škole na širem koprivničkom području.

Na temelju nevjerodostojne diplome u radnu knjižicu upisala je visoku stručnu spremu. Protiv osumnjičene je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, priopćili su u srijedu iz koprivničke Policijske uprave.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.