Svadbe u Vukovarskoj-srijemskoj županiji i dalje samo u krugu obitelji

Vijesti 04. kol 202014:06 > 14:11
ilustaracija

U protekla 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 647. Među njima je 117 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata. Jedna osoba je preminula.

Kako dalje javlja Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, prihvaćen je prijedlog Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije i primjenu Odluke o uvođenju nužne epidemiološke mjere za Vukovarsko-srijemsku županiju produljio za 15 dana, tj. do 19. kolovoza 2020. godine.

To znači da će se svadbene svečanosti na području Vukovarsko-srijemske županije i dalje moći odvijati samo u krugu najuže obitelji. Danas je u toj županiji zabilježen jedan slučaj zaraze koronavirusom.

Stožer navodi i kako je pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Tijek događaja o koronavirusu u Hrvatskoj UŽIVO pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.