Švercao smilje, bježao pa skoro pregazio policajca

Vijesti 23. lip 201514:50 > 14:51
Goran Mehkek / CROPIX

Krčka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 19 i 55 godina. Zatečeni su tijekom poslijepodneva 19. lipnja na Krčkom mostu u kombi vozilu kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, odnosno bez valjane vozačke dozvole.

Tijekom postupanja policije 19-godišnjak, također bez valjane vozačke dozvole, udaljio se kombijem pri čemu je bježeći vozilom lakše ozlijedio policijskog službenika. Usprkos tome policijski službenik ga je zaustavio na području Jadranova.

U zaustavljenom vozilu pronađeno je i oduzeto 650 kilograma zaštićene biljne vrste smilje. Obojica su privedena na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je utvrđeno kako su smilje ubrali na području otoka Krka iako je zabrana branja ove biljne vrste.

Protiv obojice su podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti prirode i Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je 19-godišnjak kazneno prijavljen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo napad na službenu osobu.