'Zgroženi smo suludom odlukom Vlade'

Vijesti 01. srp 201520:13 > 20:14
N1

O sutrašnjoj odluci Vlade u večerašnjem dnevniku ragovarali smo s Đurom Luburom iz društva Visia Croatica i sindikalnom povjerenicom u Imunološkom zavodu Lidijom Jagarinec.

Prema raspoloživim informacijama Vlada će sigurno odbiti ponudu Visia Croatice. Znate li zašto?

”U obrazloženju stoji da je Visia Croatica ispunila sve uvjete, ali da im nešto nedostaje u poslovnom planu. Kad bi Vlada odbila ponudu i rekla da će spasiti Imunološki zavod mi bi to podržali. Oni očito hoće raspisati natječaj i prodati onome kome to odgovara”, rekao je Lubura.

‘Visia Croatica je prikupila određen iznos novca. Je li novac u cijelosti sačuvan ili je dio potrošen za propagandne akcije. Jesu li već sutra spremni vratiti sav novac onima koji su ga uplatili?

”Svi novci su na računu i ako Vlada donese ovu suludu odluku mi ćemo građanima vratiti njihove uplate”, kazao je Lubura.

Kakva su saznanja sindikalne povjerenice. Što će Vlada učiniti ukoliko odbije ponudu Visia Croatice?

”Znam samo što su mi priopćili novinari, a to je da će se ići u novi natječaj. Zgrožena sam odlukom jer mi ne želimo nikakav oblik privatizacije. Imali smo ponudu Visia Croatice i ne znam zašto se sada to odbilo”, kaže Jagarinec.

Koliko još radnici mogu izdržati postojeću situaciju. Ima li naznaka za pokretanje proizvodnje?

”Radnici ne mogu više trpiti ni minute. Zadnju plaću dobili smo 15. 4. i to je bilo plaća za veljaču. Kako ću živjeti, ja si to ne mogu dozvoliti”, ogorčena je Jagarinec.

Podsjetimo, Vlada će na sjednici u četvrtak odbiti ponudu društva Visia Croatica za kupnju državnog portfelja u Imunološkom zavodu te donijeti odluku o raspisivanju novog natječaja, proizlazi to iz prijedloga odluke o neprihvaćanju obvezujuće ponude za kupnju dijela vlasničkog udjela u društvu Imunološki zavod koji je na Vladinom dnevnom redu.