Ivo Žinić: Rezat ćemo kako bismo potaknuli zapošljavanje

Vijesti 05. stu 201417:25 > 17:37
N1

Ivan Žinić nakon preuzimanja dužnosti sisačko-moslavačkog župana za N1 otkrio je koji su mu planovi osim ukidanja savjetničkih mjesta.

Ivo Žinić rekao je kako je tek preuzeo vlast u županiji, ali da je sa svojim suradnicima analizirao situaciju u županiji.

“Imat ćemo manjak u proračunu gotovo pet milijuna kuna što je veliki udar. Morat ćemo napraviti određene rezove. Upravo danas sam potpisao odluke o ukidanju tri savjeta pa više nemamo savjetnika”.

Sisačko-moslovačku županiju poglavito muči nezaposlenost, što mu je, tvrdi Žinić, jedan od glavnih izazova.

“Prvo ćemo probati napraviti proračun. Do idućeg tjedna moramo imati nacrt proračuna. Ono što svakako želimo je zapošljavanje ljudi. Novac koji ćemo uštedjeti rezanjem ćemo upotrijebiti za zapošljavanje novih ljudi i financiranja asistenata ljudima s posebnim potrebama”.

Žinić također računa na većinu vjećnika u županiji pri donošenju proračuna.

“Novi izbori bi puno koštali našu županiju pa vjerujem u racionalnost ljudi. Vjerujem da će se proračun donijeti jednoglasno”.

Novi sisački župan komentirao je i problem sa sisačkom rafinerijom.

“Sisačka rafinerija je još jedini preostali gospodarski objekt u Gradu Sisku. Gašenjem rafinerije bi došla u pitanje egzistencija sisačkih građana. Apsolutno ću se založiti za radnike, Vlada će se morati dodatno angažirati kako bi spasili rafineriju”, zaključio je Žinić.