ANKETA | Tko je lider oporbe u Hrvatskoj?

Vijesti 23. lip 202311:06 1 komentar
Robert Anic / PIXSELL, N1 / Ilustracija

Posljednja istraživanja javnog mnijenja, poput Crodemoskopa ili HRrejtinga pokazuju da na hrvatskoj političkoj sceni postoji jedna opasna i nevjeratno velika praznina. Naime, kako sad stvari stoje, Hrvatska po prvi put u svojoj višestranačkoj povijesti nema lidera, lidericu oporbe.

Čak i u autokratskoj Rusiji znaju tko je vođa oporbe. Znaju i gdje se nalazi – u zatvoru. A u Hrvatskoj se još nitko nije istaknuo kao osoba koja je sposobna okupiti oporbene političare i uvjeriti birače da je baš ona ta koja je sposobna pobijediti HDZ i da nije ista kao drugi.

Most je puštao probne balone kojima je pokušavao svoju saborsku zastupnicu Mariju Selak Raspudić i njenog supruga Ninu Raspudića, prikazati kao kandidate za premijerku i predsjednika, de facto lidericu i lidera oporbe.

Politički analitičar Krešimir Macan za N1 kaže kako je rejting njihove stranke mali te da je pitanje zašto bi Nino Raspudić ili Marija Selak Raspudić preuzeli tu ulogu kad su njihovi rejtinzi još manji nego rejting njihove stranka.

A može li se dogoditi da hrvatska politička scena po prvi put nakon Savke Dabčević-Kučar dobijemo ženu lidera oporbe?

Macan smatra da Sandra Benčić ima najjaču osobnost, ali i minusa kojima odbija birače.

Što se tiče Peđe Grbina, šefa SDP-a, Macan kaže on nije nametnuo kao lider, ali i da njegova stranke nam rejtig koji bi mu to uopće mogao omogućiti.

Napišite nam u komentarima koga vi smatrate šefom hrvatske oporbe.

Cijeli tekst o tome tko bi u Hrvatskoj mogao biti lider oporbe pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare