Banožić o klapi Sv. Juraj na ispraćaju Bandića: Bila je slobodna, ja sam odobrio

Vijesti 02. ožu 202116:29 > 16:301 komentar
Izvor: N1

Ministar obrane Mario Banožić je na obilježavanju 30. obljetnice početka Domovinskog rata u RH u Pakracu komentirao za N1 aktualnosti oko Hrvatske vojske, pa tako i angažman klape HRM-a Sv. Juraj na pogrebu Milana Bandića.

“Klapa Sv. Juraj je u mnogo prilika sudjelovala na obilježavanju raznih događaja. Oni se odobravaju kad god su u mogućnosti uveličati događaj. Klapa je bila slobodna, ja sam je odobrio”, kazao je Banožić.

VEZANE VIJESTI

Predsjednik Zoran Milanović je danas, pak, potvrdio da neće biti na Bandićevom ispraćaju u srijedu, te je rekao smeta li mu što će Klapa Sv. Juraj pjevati na pogrebu:

“Nek’ pjevaju. Kad bih rekao bilo što drugo ispao bi bešćutan i nemilosrdan čovjek, ali morat ćemo te stvari i to pod mojim nadzorom urediti malo preciznije.”

Ministar Banožić, govoreći o projektima oko HV-a koji su započeti, rekao je da će se nastaviti usmjeravati u borbenu spremnost:

“Ta borbena spremnost prije svega se očituje u HRZ-u, tako da nastavljamo s nabavom višenamjenskih borbenih aviona. Nastavljamo sa završetkom obnove  borbenih brodova, jačamo spremnost HRM-a.”

Spomenuo je i “sve one manje projekte”, nakon čega je spomenuo mirovne operacije u kojima je HV angažiran:

“Hrvatska vojska je tamo reprezentator onoga što koristi, a što je većim dijelom proizvedeno u Hrvatskoj.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar