Sandra Benčić: Neka me Škoro tuži, jako bih rado ušla u taj spor

Vijesti 28. svi 202110:47 > 12:25 7 komentara
N1

Saborska zastupnica Sandra Benčić iz zeleno-lijeve koalicije u N1 Studiju uživo komentirala je kampanju i izjave Miroslava Škore.

“Kampanje jest bila huškačka, mogu navesti vrlo eklatantne primjere koji su bili usmjereni na poticanje podjela i mržnje prema nekim članovima. Gospodin Škoro i njegov tim su platili agenciju McElit koji su za njih pod različitim drugim imenima, plasirali niz neistina i difamacija o našim članovima. To je išlo toliko daleko, što održava njihov očaj, oni su doslovno plasirali tvrdnje da je naša Rada Borić bila Radoslav i da je promijenila spol”, rekla je.

“On je platio i to se vidi iz njihvog izvještaja agenciji, ta agencija je vlasnik tih portala, broj telefona koji morate navesti je broj jednoga od braće Macan. Da, to je radila ta agencija. Ako Škoro tvrdi da nije i da on s tim nema veze ja ga pozivam da me tuži. Ja bih jako rado ušla u taj spor. Takve stvari rade Vučić i Orban, nisam očekivala to u Hrvatskoj”, kaže.

VEZANE VIJESTI

“Tomašević nema policijsku zaštitu”

Rekla je i kako Tomislav Tomašević nema policijsku zaštitu. Iz policije su im rekli da se radi o preventivno-opservacijskim radnjama na temelju njihovih procjena.

“On se kreće među ljudima normalno, u tramvaju, busu, bisicklom, nismo zabrinuti i mislimo da neće ići tako daleko. Ali zabrinjava nas da postoje parlamentarne opcije koje su spremne na ovako difamacijske kampanje kojima se potiče na nasilje, da se plaćaju agencije koje to rade da se ne vidi tko to stvarno radi, one mogu rezultirati nasiljem, ali nadam se da neće”, rekla je.

Dodala je kako nikakve ozbiljne prijetnje, osim komentara na Facebooku nije bilo te da ništa nisu prijavljivali policiji.

Govorila je i o pročelnicima u Zagrebu:

“Mi smo jasno rekli da tražimo odgovornost onih pročelnika koji su vodili resore za koje se zna da su radili i skalapali štetne ugovore. Normalno je da tražimo od tih pročelnika da na neki način stave mandat za raspolaganje”.

Poimence nije spomenula pročelnike, ali kaže kako su tu oni iz prostornog i strateškog planiranja i imovisnko-pravnih odnosa.

“Svi oni to znaju i uvjerena sam da će oni sami shvatiti da ne mogu više biti pročelnici jer su provodili politiku za koju je ogroman broj Zagrepčana rekao da je ne žele. Ako oni to ne prihvate ići ćemo etapnim putem, prvo ćemo tražiti od svih izvješčća o radu, ako je netko djelovao nezakonito i sklapao štetne ugovore tada je jasno da će morati odstupiti”.

“Clint Eastwood bi se sramio te usporedbe”

Naposljetku je komentirala Škorinu izjavu u kojoj se usporedio s Clint Eastwoodom:

“Clint Eastwood… On je sve samo ne Clint Eastwood, i po pojavi i po metodama koje koristi, mislim da bi se Clint Eastwood sramio te usporedbe. Škoro mora shvatiti jednu stvar, kada generiraš toliku količinu difamacije i čak i potičeš verbalno nasile onda se stavljaš na marginu. Nismo ga mi stavili na marginu, sam sebe je ovakvim ponašanjem marginalizirao. Ono gdje je on pokušao mobiliziratil ljude će mu se obiti o glavu jer su ljudi rekli da ne žele glasati za takvo crnilo”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram