Beroš: Ovo je još jedan dokaz da cjepiva mogu spriječiti smrt od covida

Vijesti 02. srp 202111:24 > 11:44 0 komentara
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je ponovno apelirao na cijepljenje poručivši kako cjepiva mogu spriječiti smrt od bolesti covid-19.

“Još uvijek sumnjate u učinkovitost cjepiva protiv covida-19? Vjerujte dokazanim činjenicama: prema preliminarnim podacima američkog CDC-a, 99,5% preminulih osoba u zadnjih šest mjeseci nije bilo cijepljeno protiv covida-19! Još jedan dokaz da cjepiva mogu spriječiti smrt od covida-19”, napisao je Beroš na Twitteru.

“Naše očekivano prolazno vrijeme na kraju lipnja nije onako kako smo predviđali, stoga naglašavam da i dalje nastavimo s ovim procesom. Osobnog sam mišljanja da smo i prošle jeseni upozoravali na to što nas čeka. Sada je pravo vrijeme kada možemo gledati na jesen, imamo rješenje, to je cijepljenje. Američki CDC je analizom preminulih našao da 95,5 posto preminulih nije bilo cijepljeno. To je indirektni dokaz da cijepljenje može spriječiti gotovo svaku smrt! Omogućimo to”, rekao je Beroš na današnjoj pressici Stožera.

VEZANA VIJEST

Podsjetimo, Beroš je u četvrtak na sjednici Vlade upozorio da Središnji registar cijepljenih pokazuje da 300.000 starijih građana od 65 godine još uvijek nije cijepljeno. Ta je skupina najizloženija zarazi s mogućim težim oblicima bolesti pa je njihovo cijepljenje i dalje prioritet.

“Pozivam naše umirovljenike, starije sugrađane i članove njihovih obitelji da svoje starije članove upute i ohrabre na cijepljenje jer svaka nova aplicirana doza umanjuje mogućnost rasta brojki uslijed prisustva novih varijanti virusa”, kazao je Beroš.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!