Blažeković: Politika ima i pragmatični dio – nekad treba zaprljati ruke

Vijesti 11. velj 202213:05 > 16:35 0 komentara
N1

Politički konzultant Saša Blažeković govorio je u N1 Studiju o tome koliko građani vjeruju politici.

Kaže da su današnji mediji fragmentirani, glavni su naslovi i stvari se pojednostavljuju. “Medijima paše sukob, trakavica… Danas je teško privući ljude. Ako želite biti u politici, morate biti relevantni”, rekao je, dodavši kako nisu ni svi mediji isti kao ni svi političari.

Dotaknuo se slučaja splitskog dogradonačenika Bojana Ivoševića koji je novinarki rekao “Krvi ću ti se napiti”, podsjetivši da je Joe Biden nedavno opsovao novinarku, nakon čega joj se osobno javio i ispričao.

“Ako ste na javnoj dužnosti morate prihvatiti pravila igre – kao što su imovinske kartice”

“U demokratskom sustavu medije moramo gledati kao korektiv, što ne znači da se ne trebaju propitivati, ali mora postojati crta, a ta crta se zove primitavizma. Ovo što je Bojan Ivošević napravio je primitivno. Ako ste na javnoj dužnosti morate prihvatiti pravila igre, kao što su imovinske kartice. Tako i u javnoj komunikaciji treba postojatii crta”, rekao je, dodavši da su jedini pravi ispit za političare izbori.

A dokad čekamo izbore, Blažeković navodi da su lokalni čelnici izabrani su imenom i prezimenom te im podrška može biti uskraćena u Gradskom vijeću.

Na pitanje treba li odgovornost preuzeti Puljak, odgovorio je: “Postoji i drugi dio priče, Ivošević radi poslove u kojima treba zaprljati ruke. Politika ima i pragmatični dio – politika nekad treba i zaprljati ruke”, kazao je i nastavio: “Neki ljudi jesu gromobrani u određenim strankama i resorima. Nekad je Andrija Hebrang bio gromobran HDZ-a.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!