Branko Bačić poslao poruku oporbenim zastupnicima

Vijesti 12. pro 202217:53 0 komentara
N1

Nakon sjednice predsjedništva HDZ-a izjave za medije dao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a govorio je o glasanju o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj. Rekao je da Hrvatska kao članica EU-a i NATO-a zna svoju ulogu i obveze i prije svega poštuje vrijednosti koje su nas i uvele u te asocijacije.

“Zbog naše politike vjerodostojnosti i ispravnog postavljanja u različitim kriznim situacijama u Europi i svijetu i dobili smo i njihovo povjerenje te smo postali respektabilan igrač na razini Europske unije. Sada kada od 1. siječnja postajemo državom članicom eurozone i državom članicom Schengena, odjednom reteriramo i kao da nismo do kraja na osnim postavkama na kojima smo bili”, kaže Bačić i dodaje da time narušavamo vlastiti ugled i vjerodostojnost koju imamo u međunarodnoj zajednici.

VEZANA VIJEST

Bačić je poslao i poruku prijateljima iz oporbe u Hrvatskom saboru.

“Jedan mali narod kao što je hrvatski narod, mora se uvijek postaviti na stranu demokracije, očuvanja međunarodnog prava i poretka. Da nije bilo demokracije 90-ih godina, da nismo imali višestranački parlamentarni sustav pitanje je kakav bi bio ishod Domovinskog rata”, kaže Bačić i dodaje da moramo uvijek reagirati kad je ugrožena demokracija i međunarodni pravni poredak i da se ne smijemo bojati da ćemo postati žrtva nekakve agresije zbog takvog našeg stava.

“Dapače, u tome moramo biti jasni”, rekao je Bačić i rekao da nastavlja konzultacije.

Odgovarajući na novinarski upit, rekao je kako drži da će se u Saboru glasovati o pomoći Ukrajini te da što se tiče SDP-a i zeleno-lijevog bloka nije optimističan da će se priključiti, a da za sve ostale jest u većoj ili manjoj mjeri.

Napomeno je kako je razgovarao sa svima, osim s Mostom, koji su u startu rekli da neće podržati prijedlog te odbacio bilo kakvu mogućnost da se razgovara s pojedinačnim zastupnicima, nego službeno samo s predsjednicima klubova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!