Čačić: Podržat ćemo izmjene zakona o zabrani pozdrava “Za dom spremni”

Vijesti 22. lip 202109:49 > 10:26 4 komentara
N1

Na obilježavanje Dana antifašističe borbe u Brezovici stigao je i Radimir Čačić koji je dao izjavu za medije.

Na pitanje što misli o tome da je prvi puta Vlada organizator ove svečanosti i tome što je premijer Andrej Plenković prvi puta došao, veli:

“Ne mogu vjerovati svojim ušima i očima, drago mi je da je tako i vrijeme je da bude. Kroz sve ove godine sjećam se godina kada nije bilo nikoga, sjećam se godina kada nije bilo najviših prestavnika SDP-a, često nije bilo onih iz HDZ-a, ali mi smo uvijek bili”.

“To je dobra poruka, to je pozicioniranje Hrvatske tamo gdje ona zaista i spada među nositelje antifašističke borbe u Europi i u svijetu. Hrvatska je bila kičma NOB-a. Dvije trećine časničkog kadra do 43. su bili Hrvati, preko pola sudinika su bili Hrvati, prema tome svi koji išta znaju o NOB-u znaju da je Hrvatska bila nositelj otpora. Ne zbog ideologije nego svijesti da se zločinu treba suprotstaviti”, kaže.

Rekao je i kako 80 godina osnivanja prvog partizanskog odreda treba proslaviti te da će podržati prijedlog izmjene Kaznenog zakona da se zabrani pozdrav “Za dom spremni”.

Na kraju je rekao i kako stoje u vezi vladajuće većine:

“Naša pozicija je ista, dok se Vlada bude držala osnovnih programskih smjernica. Zasad tvrde da će ih se držati, tu nemamo garancije”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare