“Čak 70-ak mladih iz Hrvatske uključilo se u Konferenciju o budućnosti Europe”

Vijesti 14. pro 202113:59 > 14:37 0 komentara
N1, Ilustracija

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak (HDZ) komentirala je za N1 razvoj Konferencije o budućnosti Europe kao i kako se EU postavlja prema situaciji u BiH.

“Konferencija o budućnosti Europe dijalog je koji se vodi s građanima o budućnosti Europe. Čestitam vašoj televiziji i kolegici koja sjajno radi taj posao i približava građanima što je to zapravo. Tu građani mogu sudjelovati i u promjenama na razini EU, od mladih, umirovljenika, ljudi srednjih godina. Mogu izravno sudjelovati na plenarnim zasjedanjima, putem digitalne platforme ili putem nas zastupnika”, objasnila je Sunčana Glavak i dodala:

VEZANE VIJESTI

“Htjela sam svim dobnim skupinama dati da se uključe da pa sam raspisala natječaj u 10 točaka da mladi iz Hrvatske kažu kakvu budućnost žele vidjeti. Imali smo 70-ak prijava mladih koji su htjeli sudjelovati, možda se to čini malo, ali zadovoljni smo. Pobjednica je bila Darija Šolić, djevojka iz Nove Gradiške, koja je izrazila zanimanje da se mladi ne uključuju u demokratske procese možda zato što ih nedovoljno razumiju, to bi trebalo pojačati.”

Otkrila je što se sve događa na plenarnim sjednicama, ali i kako je predstavnik hrvatskih mladih poljoprivrednika osvojio drugo mjesto u Europi.

Komentirajući situaciju u BiH i koliko je ona jasna Europljanima, rekla je:

“I na prošloj plenarnoj sjednici sam posebno apostrofirala situaciju u BiH, moramo poštovati Daytonski sporazum, tri konstitutivna naroda, jedna država. Treba održati funkcionalnost institucija, a hušačka retorika nije prihvatljiva.

Nastojimo kroz odbore rastumačiti situaciju u BiH. Nešto je vidljivo, nešto nije, ali čini se posebno da je naš premijer jedan od najstarijih po stažu čelnika koji sjede u EU vijeću iznimno je aktivan upravo u tome. Odlaskom Merkel promijenilo se dubinsko poznavanje situacije u BiH, teško ćemo naći osobu koja će tako razumjeti tu situaciju. Mi štitimo granicu RH, a štitimo granicu EU – sigurnost građana Hrvatske je i vaša sigurnost.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!