“Ćorić, Aladrović, Horvat, Milošević… To je rekonstrukcija? Ne, to je remont”

Vijesti 22. velj 202214:01 > 15:17 3 komentara
N1

Klub zastupnika Mosta danas je u saborsku proceduru predao zahtjev za raspuštanje Sabora i prijevremene izbore te najavio pokretanje opoziva tri člana Vlade: osim ranije najavljenog Tomislava Ćorića, sada traži i opoziv Borisa Miloševića i Josipa Aladrovića. O inicijativi je u N1 Studiju uživo govorio mostovac Božo Petrov.

Što se Petrova tiče, sve je jasno – postoji korespondencija koja pokazuje tko je sve osim uhićenog Horvata “umočen” i smatra da bi svaka normalna država otišla na prijevremene izbore. “Ne znam na koji način imaju obraza pričati o rekonstrukciji Vlade”, govori Petrov.

VEZANE VIJESTI

“Raspisivanje izbora je jedini pošteni potez koji se u ovom trenutku može dati građanima. Nije normalno da aktualnog ministra odvedu u pritvor, da korespondencija potpredsjednika Vlade pokazuje da namješta poticaje, da drugi ministar sređuje poslove… Zanimljivo, sad im nije u interesu da DORH više komunicira. Volio bih da članovi vladajuće koalicije pred ogledalom pogledaju jesu li zbog toga u politici – da brane ministre mimo zdravog razuma”, rekao je.

“Ovo nije dokaz da je pravosuđe neovisno, ovo je samo dokaz koliko toga leži ispod”

“Ovo nije dokaz da je naše pravosuđe neovisno, ovo je samo koliko toga leži ispod, koliko toga će kao gejziri provaliti. Potpuno mi je svejedno je li krao Plenković ili osoba od Plenkovićevog povjerenja – on je odgovoran, on je jamčio za te ljude. Ako sam doveo te ministre, ja jamčim za njih i njihov propust je moj propust. Danas vidimo da on i dalje to brani, da brani potpredsjednika Miloševića… Vidimo posjete, vidimo transkripte, a još gore ono što je Milorad Pupovac izjavio jučer, ‘da zna kako on (Milošević) neće nauditi nikome’. U normalnom društvu je to prijetnja – bolje ti je da ne progovoriš”, komentirao je Božo Petrov.

Kaže da se HZD sam doveo u trenutnu situaciju i da Vlada s toliko afera ne može voditi državu.

A što se tiče izbora HNS-ovog Stjepana Čuraja za novog ministra graditeljstva, kaže da, ako se odustane od njega, svatko nakon će izgledati kao bingo. “Čovjek nema apsolutno nikakve veze s time osim što je koalicijski partner”, rekao je, dodavši kako je očigledno da vladajući nemaju kvalitetan kadar i da je sramota ako u državu od 3 i pol milijuna ne mogu probrati 20 stručnih i čestitih ljudi.

Darko Horvat koji je u pritvoru izgleda kao vanzemaljac po sposobnosti nasuprot Čuraju”, istaknuo je Petrov.

Ponovio je kako imamo situaciju u kojoj je više vladinih dužnosnika u pritvoru te da to nije normalno. “U svakoj normalnoj državi išlo bi se na izbore”, poručio je Božo Petrov.

“Imate Ćorića, Aladrovića, Horvata, Miloševića… To je rekonstrukcija? Ne, to je remont, to je gašenje.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare