Čuva li Tomaševića policija? Selak Raspudić: Ovdje je u pitanju nešto neobično

Vijesti 26. svi 202113:32 > 15:45 6 komentara
N1

Gošća N1 Studija uživo bila je saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić.

Komentirala je informaciju da kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević ima policijsku pratnju.

“Iznenađuje me iz dva razloga jer je tek kandidat i jer je trenutno u vodstvu, od većine je percipiran kao omiljen. Ne vidim razlog zbog kojeg bi imao policijsku pratnju, pogotovo imajući u vidu jednu benevolentnost našeg naroda, ne pamtim neke značajnije istupe niti agresiju naroda prema ikakvim predstavnicima vlasti ili kandidatima. Sve me doista navodi na mišljenje da je ovdje nešto neobično u pitanju i bilo bi korisno da saznamo je li riječ o konkretnim prijetnjama ili o nekom izvanrednom postupanju policije koje nam oni moraju pojasniti”, rekla je Selak Raspudić.

VEZANA VIJEST

Smatra kako nije riječ o posljedici žestoke kampanje.

“Ne bih tek tako povlačila poveznicu između rasprave dvaju političara i posljedice rasprave za zdravlje i sigurnost jednog od njih. Time bismo poslali poruke da nisu sve teme dozvoljene niti ozbiljna rasprava, a možda bismo i potaknuli nekoga da konkretno djeluje u tom smislu”, rekla je.

Dodala je kako biračima Mosta neće sugerirati za koga da glasaju u drugom krugu jer joj se to čini podcjenjivanjem birača. “Nitko ne treba naputke, vjerujemo da su naši birači autonomni”, rekla je.

Selak Raspudić uvjerena je i da je najavljeno popuštanje epidemioloških mjera “sigurno predizborni trik”.

“Mi nikada nismo, u cijeloj epidemiji, mogli dobiti nedvosmislen odgovor na pitanje koje su brojke potrebne da bi se neke mjere makle. Tu je prostor za arbitrarno postupanje i to se sada iskorištava. Ovo je pokušaj da bi se ušećarilo nekoliko glasova”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare