Davor Štimac napustio klubove vijećnika nezavisnih lista u Rijeci

Vijesti 17. lis 202222:52 0 komentara
N1

Nositelj nezavisne liste u Gradskom vijeću Rijeke i član nezavisne liste u skupštini Primorsko-goranske županije Davor Štimac objavio je u ponedjeljak da napušta klubove vijećnika svoje liste u vijeću i skupštini.

Najavio je da će rasformirati klub vijećnika kome je na čelu u Gradskome vijeću i da izlazi iz kluba vijećnika u Županijskoj skupštini.

“Naša je dosadašnja suradnja bila dobra i nastavit će se na političkim pitanjima i projektima u kojima nam stavovi budu zajednički. Tamo gdje se budu razlikovali, ubuduće će svaki nezavisni vijećnik lakše moći djelovati u skladu s osobnim stavovima”, istaknuo je u priopćenju za javnost upućenom u ponedjeljak navečer te ustvrdio kako je došlo vrijeme da se “oslobodi energija svakog pojedinaca” kako bi nastavio djelovati na – njemu prihvatljiv način.

VEZANE VIJESTI

Rekao je i da su se razišli na nekoliko važnih političkih pitanja gdje je zastupao, kako kaže, po njegovoj procjeni dobre, a po ocjeni nekih drugih – nesimpatične stavove.

“Među ostalim, protiv sam imenovanja člana kazališnog vijeća, umirovljenog Bojana Šobera, za v. d. intendanta HNK Ivana pl. Zajca kao što ni u već započetoj kazališnoj sezoni ne odobravam smjenu Marina Blaževića. Kad u pola sezone promijeniš trenera, nađeš se na začelju ljestvice, kao naš HNK Rijeka. U priči o kazalištu važnijom smatram borbu za veću količinu novca s državne razine, dobar program i međunarodnu prepoznatljivost, nego li nedokazane loše međuljudske odnose”, naglasio je.

“I dalje se zalažem za projektnu suradnju i posve mi je svejedno – ako su projekt ili prijedlog dobri – od kog pojedinca ili s koje strane političkog spektra dolaze. Nastavit ću djelovati sa udrugom ‘Da štima svima’ čiji me članovi podupiru u radu, a ne žele biti članovi političkih stranaka. U Gradskom vijeću i skupštini PGŽ nastavljam djelovati kao nezavisni vijećnik, koji zastupa interese i radi na poboljšanju kvalitete života svih građana, bez obzira na stranačku boju, svjetonazor ili bilo koju drugu podjelu”, naveo je.

Riječki gradski vijećnik i potpredsjednik političke stranke Centar Marin Račić objavio je početkom listopada da se razišao s Nezavisnom listom Davora Štimca te nastavlja djelovanje u Gradskom vijeću samostalno, kao vijećnik Centra izvan klubova vijećnika.

U Gradskom vijeću Rijeke s nezavisne liste Davora Štimca na posljednjim izborima izabrani su sam Štimac, Marin Račić, Iva Rinčić i Maša Magzan, a u županijsku skupštinu Rinčić kao predsjednica kluba vijećnika, Štimac i Boris Popović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!