Domovinski pokret želi ova četiri ministarstva?

Vijesti 24. tra 202415:05 2 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

U utorak je održan novi krug konzultacija između pregovaračkih timova HDZ-a i Domovinskog pokreta.

Kako RTL neslužbeno doznaje, Domovinski pokret zainteresiran je za četiri ministarstva, što su već i komunicirali HDZ-u.

U preliminarnim razgovorima zanimaju ih Ministarstvo kulture, poljoprivrede, demografije i zaštite okoliša, što smatraju da treba izdvojiti iz gospodarstva kao i da demografija i useljeništvo trebaju zasebno ministarstvo.

Kao potencijalna ministarska imena spominju se Zlatko Hasanbegović za kulturu, Slaven Dobrović, bivši Mostovac, kao ministar zaštite okoliša, što je i bio u Vladi 2015. (tada je bio ministar Okoliša i energetike) te Mario Radić kao ministar demografije.

HDZ i DP su se oglasili nakon pregovora. Iz HDZ-a su poručili da je sastanak bio konstruktivan, HDZ-ov Ivan Anušić poručio je da idu “prema konačnom rješenju, kako konstituiranja Hrvatskog sabora, tako i Vlade”.

Iz DP-a su također priopćili da su razgovori bili konstruktivni te da je obavljen prvi krug pregovora o sastavljanju hrvatske vlade s SDP-om, Mostom, Hrvatskim suverenistima i HDZ-om.

“Domovinski pokret ponovio je stajalište prema kojemu ne može biti dio većine koju bi činili SDSS i Možemo. Od te pozicije u pregovorima ne odustajemo”, poručuju iz DP-a.

Oglasio se HDZ

Iz HDZ-a su demantirali ove informacije.

“Plasiraju se netočne informacije o ‘podjeli ministarstava između HDZ-a i DP-a’ i ‘imenima budućih ministara’. Nije se raspravljalo o ministrima i sastavu Vlade tijekom održanih konzultacija”, rekao je Marko Milić.

Tijek događaja pratimo na OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare