FOTO Snijeg zameo Gorski kotar, palo više od 30 cm. Stiže novo pogoršanje

Vijesti 20. stu 202210:08
Ivana Tilošanec

Tijekom noći i jutra snijeg je padao i još pada u Gorskom kotaru i Lici, a zabijelio se i Platak te najviši vrhovi Učke i Ćićarije, doznaje se u nedjelju iz Područne meteorološke službe Rijeka.

Po riječima meteorologa Igora Horvata, na Zavižanu je jutros u sedam sati izmjereno 40 centimetara snijega, u Begovom Razdolju 33 centimetra, u Delnicama 27, u Pargu 21 centimetar.

VEZANA VIJEST

U Crnom Lugu je do sedam sati izmjereno 13 centimetara snijega, a u Ogulinu i Gospiću četiri centimetara.

Snijeg će u Gorskom kotaru padati i danas, a novi snijeg na tom području očekuje se u noći s utorka na srijedu.

Oborine će danas tijekom dana postupno stati, a na Kvarneru se do kraja dana očekuje promjenjivo vrijeme s manjom kišom. Puhat će bura, umjerena do jaka.

U Vinodolskom i Velebitskom kanalu ima olujnih udara bure, koji će slabjeti do kraja dana.

U ponedjeljak se na Kvarneru i u Gorskom kotaru očekuje djelomično sunčano uz umjerenu naoblaku, a bura će posve oslabjeti.

Novo naoblačenje očekuje se potkraj sutrašnjeg dana, a u utorak se očekuje jako jugo, s mjestimice mogućim obilnim oborinama.

Ivana Tilošanec
Ivana Tilošanec
Ivana Tilošanec
Ivana Tilošanec
Ivana Tilošanec
Ivana Tilošanec
Ivana Tilošanec
Ivana Tilošanec

Zimski uvjeti na cestama

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra na cestama kroz Liku i Gorski kotar, teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica (A1) za smjer Rijeka/Dubrovnik i odmorištu Kikovica (A6) za smjer Zagreb.

VEZANA VIJEST

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica; Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama u Lici i u Gorskom kotaru.

Zbog zimskih uvjeta za sav promet zatvorena je državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.