Grmoja: Covid-potvrda je svojevrsna legalizacija cijepljenima da šire zarazu

Vijesti 03. stu 202118:02 > 21:13 3 komentara
N1

Potpredsjednik Mosta i saborski zastupnik Nikola Grmoja gostovao je u Newsroomu.

Grmoja kaže da je sada pitanje što možemo napraviti da brojevi težih covid slučajeva budu manji. “Nisam siguran možemo li si dozvoliti oštrije mjere što se tiče gospodarstva i psihičkog stanja ljudi. Potrebno se vratiti normalnom životu, a da ljudi koji su ugroženi pripaze na sebe, a i mi na njih”, rekao je.

Most je protiv uvođenja covid-potvrda. “Covid-potvrda je svojevrsna legalizacija širiteljima virusa da šire zarazu, iako su cijepljeni”, smatra Grmoja.

VEZANE VIJESTI

“I cijepljeni mogu prenositi virus… Cijepljenje djece i mladih je potpuno nepotrebno jer se ponovno mogu zaraziti i prenijeti virus djedovima i bakama. Trebali bismo imati procijepljenost 120 posto da bismo imali imunitet. Iz te perspektive govorim da nas samo cjepivo neće zaštiti. Pokazuje se da nije toliko učinkovito koliko se na početku govorilo, i cijepljeni imaju teže posljedice”, govori.

“Covid-putovnice nisu rješenje. Ugroženi trebaju naći najboli mogući način za zaštitu… Ne možemo ekonomski i gospodarski to izdržati. Kako lockdown nije tema ako govorimo o zatvaranju škola”, pita se Grmoja, dodajući da možemo i trebamo nastaviti s normalnim životom.

Ističe da je covid opasna bolest, ali ipak ne toliko da odgovor bude žestok kao u Australiji ili Sloveniji: “Po meni su to pretjerane reakcije.”

“Zadnji sam koji bi banalizirao bilo čiju smrt, ali ovaj život ne može biti lišen opasnosti. Nemamo druge opcije nego se vratiti normalnom životu. Ne možemo nekoga natjerati na cijepljenje. Za veliku većinu populacije covid nije opasna bolest. Ne treba banalizirati bolest – covid postoji i od covida se može umrijeti”, kaže Nikola Grmoja.

Rasprava o (ne)povjerenju u Saboru

Namjerno su stavili da rasprava o (ne)povjerenju ministru financije Zdravku Mariću bude što kasnije, kaže saborski zastupnik Mosta.

VEZANA VIJEST

“Stavili su to kasnije da bude izvan fokusa javnosti. Dolazi premijer, Plenković očito želi poslati poruku da će braniti sve svoje ministre, i Marića i Banožića, do zadnjega. Možda očekuje da oporba ne bude u punom broju”, rekao je.

“Ne lijepe se na njega te afere iako ih je imao puno. U ozbiljnoj demokratskoj zemlji nakon afere Agrokor Marić više ne bi bio ministar”, dodao je.

Za ministra Banožića kaže kako je očito da se ne snalazi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare