HGSS i dalje traži nestalog mladića, u pomoć im stiže ratna mornarica

Vijesti 22. ruj 202109:38 > 09:50
Izvor: Zlatko Potkonjak/N1

Pročelnik splitskog HGSS-a Darko Gavrić govorio je za N1 o potrazi za 23-godišnjim mladićem na Peručkom jezeru. Našem reporteru Radi Županoviću otkrio je kako napreduje potraga te kakav je današnji plan potrage.

Podsjetimo, potraga je obustavljena kasno popodne u utorak, a jutros od zore HGSS i specijalna policija ponovno pretražuju teren.

darko gavrić
N1

Potraga još nije dala rezultate. Danas nastavljamo s intenzivnim pretraživanjem Peručkog jezera. Koncentrirali smo se na jezero, imamo opravdane razloge zašto je to tako. 20 ronilaca će danas pretraživati jezero. Stiže nam u pomoć i Hrvatska ratna mornanica”, kaže Gavrić.

Prema njegovim riječima, na osnovu tragova koje su označili psi tragači, ronioci su jučer pretraživali teren, ali ništa nisu pronašli.

“Još vjerujemo da ova potraga može dati pozitivne rezultate. Imali smo takva iskustva, znali smo i nakon pet dana naći nestalu osobu živu. Nadam se da će i ovom slučaju biti tako”, kaže Gavrić.

Planovi pretraživanja

“Ako ovo danas ne da rezultate, sutra ćemo opet pregledati obalu, a u subotu napraviti jednu veliku, državnu akciju i nadamo se da će se ovo okončati”, govori.

VEZANA VIJEST

“Poznato je da je ovo akumulacijsko jezero. Ima svega i svačega, ima mulja, starih kuća, ruševina, nezgodno je”, kaže Gavrić-

Danas će, kaže, teren pretraživati veći broj ronilaca.

“Već smo rekli, našli smo odjeću i osobne stvari nestale osobe i to područje od kilometra kvadratnog nekih dvjesto metara nizvondno nam je zona pretražvanja. Danas ćemo korisiti dronove koji pomažu, potražne pse i ljude koji obilaze rubne dijelove obale. Ne može nam ništa promaći”, kaže Gavrić.

Zlatko Potkonjak/N1

Otac mladića odgovarao od pothvata

Gavrić kaže kako je nestali mladić prije mjesec dana obitelji najavio da će pokušati preplivati Peručko jezero.

“Otac ga je odgovarao od tog poduhvata jer nije bio vrstan plivač. Taj poriv natjecanja sam sa sobom je izgleda pobijedio. Momak je bio u izvrsnoj fizičkoj kondiciji, bavio se sportom, planinario. Ako se radi o plivanju, još ne možemo to potvrditi, rekli su da je bio malo lošiji plivač. Plivanje u jezeru i u moru nije ista stvar. Ako dođe, ne daj Bože, do istrage, a vjerujemo da neće, onda će se dokazivati i istraživati što je bilo”, govori.

Potraga je tijekom utorka bila fokusirana na branu, a Gavrić kaže da je bilo posebnih razloga za to. “To smo pretražili i sad smo mirni s tim dijelom bar za danas”, kaže.

Podsjetimo, spasioce je u ponedjeljak nešto poslije devet sati o nestanku mladića izvijestila policija, nakon čega je organizirana potraga, koju su tijekom jutra odrađivali na planinarskim stazama, a tijekom ranog popodneva su se koncentrirali na samo Perućko jezero.

Kako se doznaje, spasioci su pronašli mladićev automobil, i to u mjestu Borkovići.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar