Hladni polarni zrak stiže u naše krajeve, pogledajte kada se vraćaju topli dani

Vijesti 17. tra 202208:21 > 11:09
Nel Pavletic/PIXSELL/ILUSTRACIJA

Vremenska prognoza našeg meteorologa Bojana Lipovšćaka.

Nad zapadnom Europom stacionira visoki tlak anticiklone i podržava vedro prohladno i stabilno vrijeme. Ciklona sa sjeverne Afrike premješta se nad istočni dio Sredozemnog mora i nad Crno more. Nad naše krajeve po visini pritječe hladan zrak polarnog porijekla sa sjevera i sjeveroistoka Europe. Nad istočnim krajevima Balkana stacionira hladna fronta koja razdvaja topli zrak ciklone i hladan zrak anticiklone.

Danas će vrijeme biti promjenljivo oblačno, prohladno i vjetrovito. U unutrašnjosti će puhati sjeverac, a na Jadranu olujna, na mahove i orkanska bura.

vezana vijest

Poslijepodne više sunčana vremena u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom i srednjem Jadranu. Na jugu Dalmacije oblačnije, a moguća je i povremena kiša. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti oko 13°C na Jadranu od 15 do 19°C.

Početkom tjedna u kopnenim predjelima promjenljivo oblačno i hladno, ujutro u Lici i Gorskom kotaru mraz s temperaturama oko -2°C. Najviše dnevne temperature oko 10°C.

Od srijede postupno zatopljenje. Započet će jugo koje će donijeti vlažan nestabilan topao zrak sa Sredozemnog mora. Kraj tjedna obilne oborine uz jugo i porast temperature zraka.

Na Jadranu će bura slabiti i u utorak skrenuti na sjeverozapadnjak. Od srijede naoblačenje uz jugo i mjestimične obilne oborine osobito na Kvarneru i u južnoj Dalmaciji .

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.