Hoće li se nakon Nove godine postrožiti mjere? Evo što kaže Capak

Vijesti 31. pro 202107:15 > 08:07
Krunoslav Capak
N1

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je u HTV-ovoj emisiji "Otvoreno" da se nova varijanta koronavirusa omikron ne pokazuje posebno na platformi, nego mikrobiološki laboratoriji dojavljuju da su sekvenciranjem otkrili omikron.

“Pa smo tako mi tijekom dana izvještavali o novim slučajevima. Ujutro je prvo bilo rečeno 23, pa je na Vladi rečeno 24, pa su nam pristigli rezultati iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, gdje su se obrađivali uzorci iz Splita, tako je bilo deset pozitivnih, a onda su pristigli podaci iz laboratorija jedne Kliničke bolnice u Zagrebu. Tako da je sadašnji broj zaraze omikronom 51. Možda sada ima i neki više, ali to još nije nitko dojavio”, poručio je Capak.

Naglasio je da će se kontinuirano izvještavati o broju zaraženih osoba omikronom. “To su još uvijek male brojke u odnosu na ono što se događa u zemljama u okruženju”, rekao je Capak za HRT.

Capak je upitan hoće li se nakon 1. siječnja postrožiti mjere.

“Vidjeli ste različite strategije. Mi od početka imamo strategiju da svakodnevno razmatramo situaciju, ocjenjujemo je i onda donosimo mjere. Sad smo dopustili lokalnim stožerima koji imaju težu situaciju da postrože mjere. Pratit ćemo situaciju iz dana u dan, i ako se pogorša, postrožavat ćemo mjere. Ništa nije na stolu, ništa nije dogovoreno”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.