Hrvat i Nijemac nestali u olujnoj buri, u tijeku intenzivna potraga

Crna kronika 08. srp 202214:11 > 14:12 0 komentara
Dino Stanin/PIXSELL/Ilustracija

Koordinirana akcija traganja prema dvije osobe nestale tijekom sinoćnjeg nevremena na moru provodi se u području nadzora sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Rijeka, uz angažman više potražnih jedinica, u okviru međuresorne suradnje. Prolazno nevrijeme uzrokovalo je brojna nasukavanja i materijalne štete na plovilima od Kvarnera do sjeverne Dalmacije.

Koordinirano traganje prema dvije nestale osobe Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) pokrenula je i provodi u suradnji s Lučkom kapetanijom Rijeka, Postajom pomorske i aerodromske policije Rijeka (PPAP Rijeka), Obalnom stražom RH u priobalnom području sjevernog Kvarnera, između Supetarske drage na otoku Rabu, Crikvenice te u Krčkom arhipelagu, piše Morski.hr.

VEZANE VIJESTI

Akcija traganja pokrenuta je jučer, 7. srpnja u 19.47h kada je u MRCC Rijeka zaprimljena dojava o nestanku dvije osobe, državljanin Republike Hrvatske i državljanin Republike Njemačke, koji su se u popodnevnim satima kajakom kretali morem u području između Supetarske drage na Rabu, krčkim arhipelagom i Crikvenice.

Kako prva etapa traganja, koja je trajala do kasno sinoć nije rezultirala pronalaskom nestalih, danas po razdanjivanju nastavljeno je površinsko traganje morem koje provode jedinice LK Rijeka i jedno plovilo PPAP Rijeka te jedan privatni brod. Jutros je u traganje angažiran i zrakoplov tipa ‘Pilatus’, iz sastava Obalne straže RH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!