Kako žive umirovljenici u Hrvatskoj? “Ne mogu si kupiti paštetu, čokoladu…”

Vijesti 09. ožu 202311:52 3 komentara
N1 / ILUSTRACIJA

Možda se nekima čini da kriza koja je zahvatila hrvatske građane i gospodarstvo nije tako strašna. Naša Ivana Tomić razgovarala je s jednim umirovljenikom kako preživljava krizu, a njegove riječi najbolje pokazuju kako žive oni najranjiviji među nama - umirovljenici.

“Ništa im ne vjerujem. Primorcu, ekipi, baš ništa ne vjerujem”, poručio je ovaj čovjek.

Sin mu, kaže, vodi računa o tome da budu podmireni računi za režije, ali kriza je uzela danak i oduzela mu mnogo toga što uzimamo zdravo za gotovo.

“Znam da ne mogu kupiti paštetu, da si ne mogu kupiti čokoladu… Unazad pola godine srozalo se totalno sve, a oni govore o 15 posto, 9 posto, 18 posto, laž, laž nad lažima… Ma, male užitke, dvije pive, sramota nad sramotom, ali i oni će ostariti”, rekao je ovaj umirovljenik našoj Ivani Tomić.

I dok sve više građana jedva spaja kraj s krajem i prisiljeno je misliti kako će si sutra osigurati osnovno, premijer Andrej Plenković poručio je prošli tjedan kako je zadovoljan rastom BDP-a u zadnjem kvartalu prošle godine i da je sve to zasluga njegove Vlade.

Istina, brojevi govore da raste BDP, ali u Hrvatskoj u mnogo većem postotku rastu cijene. Građani ne mogu učiniti ništa, a rješenje koje im je ponudila Vlada glasi: “Kupujte tamo gdje je jeftinije.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare