Koliko je učenika imalo problema s internetom tijekom online nastave?

Vijesti 28. lis 202116:08 1 komentar
online nastava, nastava na daljinu
Davor Puklavec/PIXSELL (ilustracija)

U kolovozu ove godine objavljeno je istraživanje pod nazivom Nacionalno praćenje učinaka pandemije bolesti Covid-19 i potresa iz 2020. godine na organizaciju odgojno-obrazovnih procesa i dobrobit učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika u Republici Hrvatskoj. U istraživanju koje su proveli Boris Jokić i Zrinka Ristić Dedić s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, između ostalog, obrađivalo se i što sve učenici koriste tijekom online nastave, kao i koliko problema imaju s internetom.

Rezultati pokazuju da za online nastavu najveći dio učenika (njih 50,4) posto koristi svoj tablet ili računalo. 26 posto učenika za online nastavu koristilo se pametnim telefonom, a svega 1,3 posto njih za te potrebe koristilo je računalo ili tablet posuđen od škole.

Ono što je bitno istaknuti jest da je 21,4 posto učenika često i gotovo uvijek imalo problema s internetom tijekom online nastave, dok je njih 66,3 posto s internetom imalo probleme povremeno i rijetko. Tek 12,3 posto učenika probleme s internetom nije imalo nikad.

Više pogledajte u videu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare