Lovrić otkrio kada bi se učenici u Zagrebu mogli vratiti u školske klupe

Vijesti 12. tra 202112:00 > 13:28 0 komentara
ivica lovrić
N1

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Zagreba Ivica Lovrić u razgovoru s našim reporterom Elvirom Mešanovićem objasnio je kakva je epidemiološka situacija u Gradu Zagrebu što se tiče učenika te kada bi se oni mogli vratiti u školske klupe, budući da ovaj tjedan većina zagrebačkih učenika nastavu pohađa po C modelu.

U Gradu Zagrebu od danas u škole idu učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola i maturanti, a svi ostali imaju nastavu na daljinu.

Epidemiološka situacija u Zagrebu je takva, objašnjava Lovrić, da nije nužno i opravdano da svi učenici moraju biti na nastavi na daljinu.

Za razliku od ostalih županija, u Zagrebu je, zasad, određeno da učenici samo tjedan dana budu na online nastavi.

Krizni kurikulumi nisu potrebni

“O sljedećem tjednu ćemo donijeti odluku u četvrtak. Ako se nastavi ovakva tendencija kakvu imamo danas i preko vikenda, onda već danas mogu najaviti da se učenici u Gradu Zagrebu vraćaju u klupe za 7 dana”, rekao je Lovrić.

VEZANE VIJESTI

“Danas imamo 240 zaraženih učenika ukupno u Gradu Zagrebu. Dogodilo nam se nešto što se nije dogodilo od rujna prošle godine, a to je da jučer nismo imali niti jednog novozaraženog učenika. Ako se takva tendencija nastavi, mi ćemo u četvrtak najaviti povratak svih učenika u škole od idućeg ponedjeljka”, dodao je.

Lovrić smatra da krizni kurikulumi u školama u Gradu Zagrebu nisu potrebni jer su učenici malo vremena proveli na nastavi izvan škole.

Napomenuo je kako ugroza od covida i potresa itekako utječu na mentalni razvoj djece.

“Mi smo već prije godinu dana razvili jedan projekt koji se zove Podrška na dlanu gdje se svi oni suradnici koji primijete određene teškoće mogu obratiti stručnjacima. Ono što je dobra stvar, ta aplikacija je primjenjiva za svu djecu u Republici Hrvatskoj. Na toj aplikaciji mogu potražiti stručnu pomoć”, kazao je Lovrić.

Igor Kralj/PIXSELL

Podsjetimo, većina županija, uz spomenuti Grad Zagreb, odlučila se za ponovni prelazak na nastavu na daljinu, počevši od danas.

Na C model nastave potpuno prelaze Istarska, Šibensko-kninska i Međimurska županija. Djelomično će nastavu na daljinu imati Primorsko-goranska županija.

U Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj iznimka su samo niži razredi osnovne škole, koji dolaze na nastavu. Grad Zagreb odluku o nastavi na daljinu donijeli su za učenike od 5 do 8 razreda osnovne i srednjoškolce osim maturanata. Isti takav model na snazi je u Bjelovarsko-bilogorskoj, Varaždinskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Karlovačkoj i Koprivničko-križevačkoj županiji.

U Ličko-senjskoj županiji online nastavu imat će uglavnom samo srednjoškolci, uključujući i maturante. U Krapinsko-zagorskoj i Dubrovačko-neretvanskoj učenici osnovnih škola bit će u učionicama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!