Milinović otkrio da se skoro 500 bivših članova HDZ-a pridružio njegovoj stranci

Vijesti 24. tra 202111:34 > 14:11 1 komentar
N1

Darko Milinović, kandidat za župana Ličko-senjske županije (LIPO), predstavio je program uoči nadolazećih izbora, a za N1 je kazao da bi mogao pobijediti već u prvom krugu.

Govoreći o iseljavanju stanovništava u Hrvatskoj, Milinović je istaknuo da je to odgovornost svake vlade.

“Mora se donijeti vrlo jasna vizija demografske obnove Hrvatske”, kazao je.

Osvrnuo se i na svoje obećanje o investicijama vrijednim osam milijardi eura.

“Jedna od investicija koja ide od četiri milijarde kuna je hidrocentrala s kojim se hvale neki drugi danas. Od ostalih investicija, imamo realiziranih gotovo milijardu”, rekao je Milanović.

‘Malo me boli šutnja Andreja Plenkovića’

Lokalni HDZ optužuje za gospodarski terorizam, ali vjeruje da Andrej Plenković ne zna za te poteze.

“Malo me boli šutnja Andreja Plenkovića jer sam mu javno postavio pitanje podržava li takvu politiku lokalnog HDZ-a da blokira gospodarske projekte koji idu u onom smjeru pomoći gospodarstvenom smjeru ove županije. Nismo se oko toga čuli, a ja s Plenkovićem komuniciram, neću reći na dnevnoj bazi, kad god je to potrebno i komunicirat ću sa svakim premijerom jer moja nova stranka nije stvorena protiv nekoga nego za napredak Ličko-senjske županije, a to znači da će nam biti svaki premijer biti partner”, poručio je Milinović.

‘Razgovarat ću sa svima koji jamče da će podržati program napretka’

Komentirao je i što očekuje od nadolazećih izbora.

“Što se tiče moje kandidature, sve ankete govore da sam pobjednik, pa možda i u prvom krugu. O nekim imaginarnim anketama nemam pojma i rekao sam HDZ da čujem da se hvale da po njihovim terenskim istraživanjima imaju 90%, a ja po svojim terenskim istraživanjima imam 110%. U županijskoj skupštini bit će šaroliko društvo. Mislim da će mi faliti mandat, dva ili tri da imam većinu u županijskoj skupštini, a razgovarat ću sa svima koji jamče da će podržati program napretka Ličko-senjske županije”, kazao je Milinović.

Dodao je da može surađivati i s HDZ-om.

“Mogu, ako sjednemo i dogovorimo se oko strateških projekata, ali nije a priori HDZ. Ako priznaju da nismo smjeli blokirati proračun godinu dana i zaustaviti razvoj županije, ako priznaju da nije u redu da Plenković danas otvara razvojni centar u Varaždinu, a ovdje oni blokiraju, onda možemo sjesti i razgovarati”, rekao je Milinović.

Istaknuo je da je dio članova HDZ-a prešlo u stranku LIPO.

“Mene su istjerali iz HDZ-a, a danas gotovo 500 bivših HDZ-ovaca je pronašlo snagu u novoj političkoj regionalnoj stranci. Oni su danas s nama”, kazao je Milinović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare