“Ministar Beroš kada ne zna kako riješiti problem onda počne govoriti o plaćama”

Vijesti 29. ožu 202312:14 0 komentara
Lovro Domitrovic/PIXSELL / Ilustracija

Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata, Renata Čulinović Čaić, komentirala je nakon sastanka u Ministarstvu zdravstva najavljeni štrajk liječnika.

“Sastanak je bio na dobrom tragu, državni tajnik želi da se to riješi i znamo što je obećano ljetos”, rekla je Čulinović Čaić.

N1

“Ako Andrej Plenković misli da spremamo štrajk zbog plaća, znači da on ne razumije u kakvom mi sustavu radimo. Prema izjavi koju sam jutros čitala, čini mi se da on ne razumije problem”, komentirala je izjavu premijera.

“Ministar Vili Beroš kada ne zna kako riješiti problem onda počne govoriti o plaćama”, rekla je i dodala kako je očekivala ministra na sastanku.

“Ja mislim da su ovo ozbiljne stvari i za očekivati je da se i ministar aktivno uključi. Očekujem da će i premjer sjesti za stol jer sam ga doživljavala razumnim čovjekom, ali prema ovoj izjavi čini se da on ne razumije problem”, napomenula je Čulinović Čaić.

Kaže da od štrajka ne odustaje. “Ovaj zakon je jedna od stavko zbog kojeg smo pripremali prosvjed, a rok još uvijek traje. Problematičan je rad u jednom takvom neorganiziranom sustavu i to što nisu ispoštovani rokovi koji su definirani u ministarstvu”, dodala je.

Napominje da još ne zna kada će biti štrajk jer postoje procedure koje moraju poštovati. “Još uvijek ima vremenu da vlada vidi o čemu se radi i da počne djelovati”, izjavila je.

“Da je netko htio od medicinara zaraditi i biti bogat čovjek išao bi u brokere i burzovne mešetare”, dodala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!