Ministar Fuchs: Jamčim da se djeca neće prehlađivati u školama

Vijesti 24. kol 202213:151 komentar
Izvor: N1

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs nakon sjednice Vlade komentirao je kako će se pomoći obrazovnim institucijama u situaciji kada su računi previsoki zbog poskupljenja energenata.

“Vlada radi na različitim modelima da se osiguraju potrebna sredstva da škole i obrazovne institucije funkcioniraju u ovim posebnim okolnostima za koje u ovom trenutku ne znamo koliko će dugo trajati, ali na tome se definitivno radi, radi cijela ekipa”, kazao je ministar Fuchs.

VEZANE VIJESTI

Kaže da o tome nešto ima za reći i ministarstvo gospodarstva, ali i ministarstvo financija. “Vlada će to uskoro objelodaniti.”

“Razumijem da jedinice lokalne uprave sigurno ne mogu podnijeti ovaj enormni udar, to je nešto što je potpuno neočekivano. Djeci ne smije i ne može biti hladno u prostorijama, ali određene mjere uštede se mogu raditi. Slažem se da smo se u vremenim blagostanja ležerno ponašali kad je u pitanju energija – sva svjetla upaljena, klima radi, otvoreni prozori – što je s pozicije epidemioloških mjera imalo smisla, ali sad se mroamo pobirinuti da racionalno trošimo energiju”, istaknuo je.

“Kao ministar jamčim da se djeca neće prehlađivati u školama”, dodao je Fuchs.

Školska nastava počinje 5. rujna, a ministar je komentirao kako će to izgledati, navodeći da će sve biti pod kontrolom.

“Organizacija nastave će ići kako je to predviđeno, najnormalnije idemo sa školom, ne idemo s varijantom skraćenih sati ili online nastave”, istaknuo je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar