Mlinarić: Neistinito je da je među nestalima podjednak broj Srba i Hrvata

Vijesti 01. svi 202312:10 0 komentara
N1, Ilustracija

Saborski zastupnik Stipo Mlinarić (DP) u ponedjeljak je neistinitim nazvao izjavu predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca da je među 1816 nestalih osoba podjednak broj hrvatske i srpske nacionalnosti te poručio kako je od ministra Medveda očekivao da reagira na te tvrdnje.

“Pripadnika srpske vojske, četnika i JNA traži se negdje oko 500, a 1.300 je hrvatskih branitelja i civila koji su zakopani negdje po njivama – i neće da nam kažu”, rekao je Mlinarić novinarima na proslavi 28. obljetnice VRO Bljesak.

Istaknuo je i kako je od ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda očekivao da će u Okučanima reći da su Pupovčeve tvrdnje laž jer “to vrlo dobro zna”.

Pupovca su novinari u nedjelju, nakon Velike skupštine SNV-a pitali očekuje li od Srbije da otvori knjige i pokaže sve što ima kako bi se otkrili posmrtni ostaci nestalih u Domovinskome ratu. “Nestalih u ovom trenutku ima podjednak broj hrvatske i srpske nacionalnosti i obje zemlje u tom pogledu imaju svoje dijelove odgovornosti da doprinesu pronalaženju sudbine nestali, kako Srbija sa svoje strane, tako i Hrvatska sa svoje stane”, odgovorio je.

Uzda se u to, dodao je, da će idući razgovori u rješavanju pitanja nestalih biti vođeni “na neki način s mnogo više uzajamnog povjerenja”.

Mlinarić je kritizirao i visoku razinu na kojoj je u nedjelju u Zagrebu dočekana srpska premijerka Ana Brnabić za koju se, kaže, zna da je prije godinu dana izjavila da je Hrvatska etnički očišćena zemlja.

“Tu ženu primiti na takvom nivou i klanjati joj se, govoriti o suživotu…“, izjavio je Mlinarić, upitavši gdje su danas potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga, Pupovac, Vojislav Stanimirović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!