Mrak Taritaš: “Zna li Plenković kako se uopće zove predsjednik HNS-a?”

Vijesti 08. ožu 202410:05 0 komentara

Saborska zastupnica GLAS-a, Anka Mrak Taritaš, gostovala je u Novom danu kod Mašenke Vukadinović gdje je komentirala nadolazeće izbore i okupljanje na ljevici.

Mrak Taritaš napominje da su izbori tu i da ima veliko olakšanja. “Svi smo htjeli te izbore i svima je dosta ove vlasti, i načina, i tih rasprava u Saboru gdje se HDZ-ovci dokazuju velikom vođi. Ja volim taj šušur, idemo nešto napraviti i završiti priču. Koalicije nisu jednostavne, i one zahtijevaju određene kompromise, kao i u životu, ali ne smijete se duriti jer je to najlakše nego treba biti odgovoran”, rekla je.

“Ja mislim da se većina građana kada čuje našeg premijera kako nabraja svoje uspjehe ne osjeća lagodno”, dodala je.

Navodi da je važno vidjeti što imaju zajedničko. “SDP je svoj program već prezentirao, mi manje stranke smo kroz rad u Saboru prezentirali gdje smo i što smo. I tu se ne smijemo razlikovati. Imate neka svjetonazorska pitanja u kojima se ne smijete razlikovati. Neke aktivnosti u Saboru su pokazale u kojem smjeru idemo. Premijer kaže da oporba nije ništa radila nego samo kritizirala HDZ. Uloga oporbe je da kritizira, ali neka pogleda samo one inicijative koje on nije direktno, ali je indirektno usvojio. Skoro polovica dnevnog reda su različite aktivnosti oporbe koja je ukazivala na niz stvari”, napomenula .

Na tvrdu Plenkovića o “kobasičarskoj koaliciji”, kaže neka pogleda svoju sadašnju koaliciju. “Koliko stranka ima u toj koaliciji i koliko nezavisnih zastupnika, vidjet će da je to približan broj, prema tome neka se ne sprda s nekim stvarima nego neka pogleda u vlastito dvorište. Zanima me zna li Plenković kako se uopće zove predsjednik HNS-a. Ustvari, tamo je sad samo v.d. predsjednika”, odgovorila je Mrak Taritaš.

“HDZ kontinuirano radi ankete, tako da su se odlučili na raspuštanje Sabora jer vide pad pa su odlučili to presjeći. Neće biti jednostavno, pitanje je matematike i bit će tijesno na kraju”, dodala je.

O eventualnoj koaliciji s Mostom kaže da je ona svjetonazorski s njima na posve drugoj strani. “Mislim da je došlo vrijeme za manjinski vladu. Ja očekujem da naša koalicija osvoji respektabilan broj mandata i da bude ta koja će prva imati mogućnost sastavljanja vlada. Možemo će tu zasigurno biti koalicijski partner, a onda ćemo vidjeti hoće li biti potreba za podrškom jednoj manjinskoj vladi”, rekla je.

Napomenula je da su za GLAS važne 1. i 3 izborna jedinica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!