Danas smjena Tomislava Petrica

Vijesti 12. stu 202110:04 > 10:50
Miroslav Lelas/PIXSELL

Sjednica Upravnog vijeća SAFU-a sazvana je za danas, čeka se pravni temelj i dostava odluke sa Županijskog suda u Zagrebu kako bi se postigli svi zakonski preduvjeti za smjenu ravnatelja te agencije Tomislava Petrica, doznaje N1 neslužbeno iz SAFU-a.

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak će formalno, kao predsjednica Upravnog vijeća, predložiti smjenu Vladi, a Vlada će potom donijeti odluku jer Vlada imenuje i razrješuje ravnatelja SAFU-a.

VEZANA VIJEST

Jednomjesečni pritvor za sve osumnjičene

Podsjetimo, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić odredio je u četvrtak jednomjesečni pritvor bivšoj ministrici Gabrijeli Žalac i njezinim suosumnjičenicima iz afere Softver u kojoj ih se sumnjiči da su malverzacijama novcem iz EU fondova oštetili EU i RH za 1,8 milijuna eura.

Jednomjesečni istražni zatvor, koje je za osumnjičenike tražio Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), bivšoj ministrici regionalnog razvoja i fondova EU, ravnatelju Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislavu Petricu te poduzetnicima Mladenu Šimuncu i Marko Jukiću određen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Svi osumnjičenici su se na višesatnom ročištu za određivanje istražnog zatvora izjasnili kako nisu krivi za kaznena djela za koja su osumnjičeni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.