Nakon ‘natezanja’ s Jandrokovićem, Grmoja morao napustiti Sabornicu

Vijesti 26. sij 202210:30 > 10:36 0 komentara
Patrik Macek / Pixsell

Mostov zastupnik Nikola Grmoja u srijedu je, nakon kraćeg 'natezanja' sa predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, ipak morao napustiti Sabornicu jer je dan ranije dobio zabranu da u utorak i srijedu bude u dvorani.

“Jučer ste dobili stegovnu mjeru, ne možete biti jučer i danas u Sabornici”, rekao je Grmoji predsjednik Sabora na početku jutrošnjeg zasjedanja, zamolivši ga da napusti Sabornicu.

Grmoja je pak ustrajao da mu je potpredsjednik Sabora Ante Sanader, koji je u utorak vodio sjednicu, protuposlovnički izrekao stegovnu mjeru.

“Oduzima mi se pravo govora na dva dana, takva mjera ne postoji u Poslovniku, nije me udaljio sa sjednice, a na to je upozorio i Arsen Bauk”, argumentirao je Mostov zastupnik.

Jandroković je potom odredio stanku kako bi točno utvrdio što se dogodilo, a kad je stanka završila, pozvao je Grmoju da, ipak, napusti Sabornicu.

Situacija je vrlo čista i jasna, možete provjeriti, poručio je Jandroković ‘mostovcu’.

“Dobro sam prošao, mogao sam biti i uhićen“, izjavio je Grmoja i podsjetio da je stegovnu mjeru ‘zaradio’ nakon što je tražio da se HDZ očituje o zadarskim uhićenjima zbog navodnih prijetnji premijeru.

“Ne bojte se, toliko ste toga već izrekli, ako niste bili uhićeni, nećete nikada”, kroz smjeh mu je uzvratio Jandroković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!